Parasını ona yatıran yıl sonu zengin olacak: Dev banka raporunu açıkladı

Parasını ona yatıran yıl sonu zengin olacak: Dev banka raporunu açıkladı

Dünyaca ünlü İngiliz bankası HSBC, 2024 yılı sonu için dolar ve euro kuru tahminini açıkladı.

HSBC, REER modelini kullanarak küresel para birimlerinin adil değerlerini hesapladığı raporunda, Türk lirasına da yer verdi.

3.jpg

HSBC, 2024 yılının sonunda ABD dolarının 36 TL'ye, Euro'nun ise 37,8 TL'ye ulaşmasını bekliyor.

Raporda, TCMB'nin ilk faiz indiriminin 2025'in ilk çeyreğinde gerçekleşeceği öngörülüyor. HSBC, 2024 sonunda faiz oranının yüzde 50 olacağını ve 2025'in ilk çeyreğinde bu oranın yüzde 45'e, ikinci çeyrekte ise yüzde 40'a gerileyeceğini tahmin ediyor.

Raporda ayrıca Türk lirası ilişkin şu değerlendirmelere yer verildi;

Türk lirası (TL) ve Güney Afrika randı (ZAR) olumlu yurt içi dinamiklere sahip olmaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sıkı para politikası duruşundan sapmamış durumda ve bu yıl için politika yaklaşımında bir değişiklik öngörülmüyor. TCMB'nin önceliği, enflasyondaki düşüşü ve dolarizasyonun azalmasını sürdürülebilir kılmak için aşırı TL likiditesini azaltarak yeterli para politikası sıkılığını korumak olarak belirtiliyor.

HSBC, bu bağlamda, reel döviz değerlenmesinin dolar/TL kurunda daha yüksek bir hareket gerektireceğinin farkında olmasına rağmen, orta vadede TL konusunda yapıcı bir tutum sergilemeye devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.