Borsa İstanbul'da o hissede manipülasyon tespit edildi: 1 ay yasak getirildi

Borsa İstanbul'da o hissede manipülasyon tespit edildi: 1 ay yasak getirildi

Borsa İstanbul’da işlem gören bir hissede işlem yapan yatırımcı hakkında yasak kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen yazılı açıklama ile bir hissede işlem yapan yatırımcı hakkında yasak kararı alındı.

KAP’ta yer alan bilgiye göre Borsa İstanbul’da işlem gören CEO Event Medya A.Ş. (CEOEM) hisselerinde hakkında işlem yapan Fatih Kılıç isimli yatırımcı ile ilgili 1 ay süreyle "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri kararı alındı. Yatırımcı hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 6 Kasım tarihine kadar geçerli olacak.

Borsa İstanbul konuya ilişkin yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi;

Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, CEO Event Medya A.Ş. (CEOEM) payının piyasasında, Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 07/10/2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.