Bu besini sakın mutfağınıza sokmayın: O hastalıkta riski arttırıyor!

Bu besini sakın mutfağınıza sokmayın: O hastalıkta riski arttırıyor!

Son yıllarda pratik olduğu gerekçesiyle daha da yaygın bir şekilde tüketilen gıdalar sağlığımız için tehlike saçıyor.

Tükettiğiniz besinler, vücudunuza içeriden ve dışarıdan etki eder. Uyku kaliteniz, cilt sağlığınız dolaylı olarak günlük yaşantınız tükettiğiniz besinlerden etkilenir. Son yıllarda pratik olduğu gerekçesiyle daha da yaygın bir şekilde tüketilen Fast food gıdalar sağlığımız için tehlike saçıyor.

Hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olan bireyler ve hayatına sporu dahil etmeyen insanlar için daha tehlikeli olabilen bu besinlerin tüketimi başta obezite ve diyabet olmak üzere hastalıklarına yol açıyor


İŞLENMİŞ GIDALAR

Uzmanlar sıklıkla salam ve sosis tarzı ürünleri içerdiği yüksek miktardaki tuz doymuş yağ ve işlenmiş maddeler sebebiyle tüketmeyi önermiyor çünkü bu besinler kanser riskini arttırarak bağırsak bariyerini bozuyor. Öte yandan işlenmiş gıdaların öğünler arasında tercih ediliyor olması sürekli hale geldiyse kalp damar tıkanıklığına veya kalp krizine dikkat etmek gerekiyor çünkü bu besinler kalp damar tıkanıklığı riskini arttırıyor.

ŞEKERLİ GIDALAR

Şekerli gıdalar tüketmek içerdiği koruyucu maddeler ve yüksek şeker miktarı sebebiyle yine obeziteye sebep gıdalar arasında yer alıyor. Öte yandan yüksek şeker miktarı ve bu ürünlerin yağ ve şekerle birlikte paketleniyor olması diyabet ve kalp hastalıklarına da davetiye çıkarıyor

TRANS YAĞLAR

Kızartma yaparken kullanılan trans yağlar, paketli gıdaların neredeyse tamamında bulunuyor. Sık tüketildiğinde kötü kolesterol başta olmak üzere birçok hastalığı beraberinde getiriyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.