Sağlıklı yaşamak için bağışıklığınızı güçlendirmeniz ve vücudunuzu hastalıklara karşı korumanız gerekiyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için mutlaka dengeli beslenmeli alışkanlık haline getirmelisiniz.
İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından olan İbn-i Sina yıllar önce adete şifa deposu olan ve ömrü uzatan besinlerin sırrını vermiş. Tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın yüzlerce yıllık reçetesi ortaya çıktı.
İşte İbn-i Sina'ya göre ömrü uzatan 3 besin…
ÇAM FISTIĞI
K vitamini bakımından zengin nadir besinlerden biri olan çam fıstığını özellikle kismi ya da yüz felci geçirmiş kişilerin tüketmesini tavsiye eder.
C vitamini de içeren çam fıstığı felcin neden olduğu hücresel bozulmaları onarmaya yardımcı olur.
ISIRGAN OTU
Boğaz ve akciğerlerideki mukoz azaldığında kişi nefes almakta zorlanır. Bu da genellikle virüslerden kaynaklı mukozlardaki nem oranının azalmasına yol açar.
Nefes aldıkça göğüs sıkışması ve öksürük krizleri beraberinde gelir. İbn-i Sina bunu önlemenin en iyi yolunun ısırgan otu olduğunu söyler.
Dokunulduğunda cilte ciddi kaşıntıya neden olan ısırgan otunun kaynatıp tüketerek boğaz ve akciğerlerdeki mukozların nem oranını artırır. Ayrıca ısırgan otu içerdiği ve ciltte yakıcı etki yapan madde sayesinde vücuttaki tüm virüslerin hücrelere ya da organlara yapışmasını önler.
BAKLA
Yaş ilerledikçe ciltteki hücrelerin deformasyonu artar bu da cildin parlaklığını ve canlılığını olumsuz etkiler. İbn-i Sina bu durumun yaşanmaması için çocukluk çağdan itibaren düzenli bakla tüketilmesini tavsiye eder.