Bu bitkiye dokunan intihar etmek istiyor! İşte dünyanın en tehlikeli bitkisi

Bu bitkiye dokunan intihar etmek istiyor! İşte dünyanın en tehlikeli bitkisi

Bu bitkiye dokunan kişide intihar etme istediği oluşuyor.

Cimpi Cimpi bitkisine dokunanlar, hissettikleri acıyı hem sıcak asitle yanma hem de elektrik çarpması olarak tanımlanıyor.

Cimpi Cimpi (Gympie Gympie) veya bilimsel adıyla "Dendrocnide moroides", verdiği dayanılmaz acı nedeniyle dünyanın en tehlikeli bitkilerinden biri olarak kabul ediliyor.

Hatta bu bitki, "intihar bitkisi" olarak bile biliniyor, çünkü dokunan kişiler acıya dayanamayarak intihar edebiliyor.

ekran-goruntusu-2024-05-27-154115.pngGenellikle Avustralya'nın yağmur ormanlarında bulunan Cimpi Cimpi, kalp şeklinde yaprakları, çiçekleri ve meyveleri ile tanınır. Zehirli özelliklerine rağmen, bazı kuşlar ve böcekler bu yaprakları yiyebilmektedir.

Cimpi Cimpi'nin yaprak, sap ve meyvelerinde bulunan moroidin adlı toksin, bitkinin her yerinde bulunan mikroskobik tüylerde yer alır. Bitkinin herhangi bir kısmı ciltle temas ettiğinde, bu tüyler deriye saplanır ve zehirli kimyasal moroidin'i bırakır. Ne yazık ki, bu tüyler deri altında uzun süre kalabilir, kırılıp yerleşebilir ve sürekli bir ağrıya neden olabilir.

ekran-goruntusu-2024-05-27-154422.pngBu ağrının şiddeti öylesine yüksektir ki, bitkiyle temas edenlerin çektiği acı saatlerce, günlerce hatta haftalarca sürebilir. Acının dayanılmaz boyutlara ulaşması, bazen kişileri intihara bile sürükleyebilir.

Bu bitkiyle temas edenlerin yaşadığı korkunç hikayeler vardır. Örneğin, eski bir asker olan Cyril Bromley, II. Dünya Savaşı eğitimi sırasında bir Cimpi Cimpi bitkisine dokunduğunda, çektiği acı o kadar yoğundu ki hastane sedyesine bağlanmak zorunda kaldı. Görüntüsü "başı kesilmiş bir yılan gibi" olarak tasvir edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.