Pantolon giymek bu hastalıklara neden oluyor! Kadınlar eteklerine dönecek

Pantolon giymek bu hastalıklara neden oluyor! Kadınlar eteklerine dönecek

Herkesin dolabında olan giysilerden pantolon, akla gelmeyecek zararlara neden olabiliyor.

Yaş fark etmeksizin kadın-erkek herkesin dolabının vazgeçilmez kombin parçası olan pantolonlar, adeta bir kurtarıcı gibidir. Giy-çık kıyafet arayanların en çok tercih ettiği ürün olarak bilinir. Ancak pantolonlar bazı bilinmeyen sağlık sorunlarına neden olabilir.

Pantolon giymeyi sevenleri üzecek bu haberin detayları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, pantolon giymenin tahmin edilemeyen zararları neler olabilir? Eğer pantolon giymekten vazgeçemiyorsanız, bunları mutlaka bilmelisiniz.

step-by-step-guide-to-finding-the-right-jeans-size-getfitchick.jpg

KAŞINTIYA NEDEN OLUR

Pantolonların verdiği zarar tek bir sorundan ibaret değil elbette. Ancak sık sık pantolon giyenlerin en büyük sorunu vücut kaşınmasıdır. Pantolon giymeyi bir süre bırakanların bu sorundan kurtuldukları dikkat çekiyor. Bu kaşıntıların sebebi, farklı türde kumaşlara olan alerjiler veya deterjan alerjileri olabilir. Bacaklara sıkıca temas eden kumaş kaşıntıya neden olabilir.

SELÜLİT OLUŞUMUNA NEDEN OLUR

Çok dar kot pantolonlar selülit oluşumuna katkı sağlayabiliyor. Bunu pek çok uzman açıklıyor. Kan dolaşımı ve vücut yağlarını etkileyen sıkı pantolonlar, bacaklarda selülit ve varis oluşumuna neden oluyor.

MİDE YANMASINI TETİKLER

Pantolonlar ve pantolonların kemer bölgeleri mideyi sıkar. Bu basınç, mide asidini etkileyerek reflüyü tetikler. Bu da midede yanma olarak karşımıza çıkabilir. Bu sebeple pantolon giymeyi bıraktığınızda mide sorunlarınız azalabilir.

BACAKLARDA SİVİLCELER OLUŞABİLİR

Dar pantolon giyen kişilerin bacaklarında sivilce oluşumu daha fazladır. Ciltte pantolonun yarattığı tahribat ve yağlanma, sivilcelerin uzun süre kalıcı olmasına bile neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.