Üreticinin yüzünü güldürüyor! Kilosu 300 TL'den satılıyor

Üreticinin yüzünü güldürüyor! Kilosu 300 TL'den satılıyor

Gaziantep'in İslahiye İlçesinde, yetiştirilen üzümlerin yaprak hasadı başladı.

İlçeye bağlı Altınüzüm, Sulumağara, Boğaziçi ve Yeşilyurt Mahalleleri başta olmak üzere 50 bin dekarlık alanda yetiştirilen üzüm yaprağının hasadı başladı.

Bu yapraklar, özellikle sarma ve diğer geleneksel Türk yemeklerinde yaygın olarak kullanılıyor. Bölge halkı, asma yaprağını taze olarak kilosu 80 liradan, 5 kilogramlık bidonlarda salamura olarak ise 300 liradan hem yurt dışına hem de çevre illere satıyor, bu da üreticilerin yüzünü güldürüyor.

Islahiye Haberleri - Üzüm yaprağı üreticisinin yüzünü güldürüyor - Son Dakika Gaziantep Haberleri

Sofralık üzümün bölgenin en büyük geçim kaynaklarından birisi olduğunu belirten İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, "Bölgemizde 50 bin dekarda yapılan sofralık üzümde mevsimsel yağışlardan kaynaklı bağ yaprakları verimlidir.

Gaziantep üzüm yaprağı üreticisinin yüzünü güldürüyor

Kalitesi ile birlikte lezzetli asma yaprak hasadımız başladı. Fiyatı ise yeşil yaprak olarak kilosu 80 liraya satılıyor. Birçok üreticimiz ise salamura olarak hazırlayarak satışını yapıyor. Üreticilerimiz üzüm hasadı öncesi yaprağı geçim kaynağı haline getirmesi üreticimizin yüzünü güldürmektedir" dedi.Gaziantep üzüm yaprağı üreticisinin yüzünü güldürüyor

Ailesiyle birlikte yaprak hasadı yapan Necdet Pınar, "Kendi bağımızda tüketim için taze yaprak topluyoruz. 20 gün süren taze yaprak hasadımızda 5 kilogramlık bidon içerisine 2 kilo 700 gram yaprak ile hazırlanan salamura yaprak 300 TL’de, taze olarak ise kilosunu 80 TL de veriyoruz. Yaprak meyvesinde 8 kat fazlaya gitmesi biz üzüm üreticilerini sevindirmektedir" diye konuştu.

İslahiye Ovası'nda üzüm hasadı başladı

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.