Bu yöntemle elektrik faturası ödemiyor! 10 yıldır tek kuruş bile cebinden çıkmadı

Bu yöntemle elektrik faturası ödemiyor! 10 yıldır tek kuruş bile cebinden çıkmadı

10 yıldır bu yöntem sayesinde elektrik faturasına tek kuruş bile ödemedi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bağdaş köyünün Ericik mezrasında, ailesiyle birlikte yaşayan Abdurrahman Yılmaz, son 10 yıldır elektrik ihtiyacını kendi ürettiği enerjiyle karşılıyor.

İstanbul’da bir süre yaşadıktan sonra köyüne geri dönen Yılmaz ailesi, kendi hayalindeki ev ve bahçeyi kurdu. Ancak, Yılmaz ailesi, tek başlarına yaşadıkları mezraya elektrik getirilmediği için kendi çözüm yollarını aramaya başladı.

10-yildir-elektrik-faturasi-odemiyor-ailesiyle-beraber-tek-basina-hakkari-daglarinda-yasiyor-17238854785758-1.jpg

Yılmaz ailesi, elektrik başvurularının reddedilmesinin ardından güneş panelleri kullanarak elektrik üretmeye karar verdi. Güneş enerjisi sistemini kurarak, 10 yıldır elektrik ihtiyacını kendi ürettiği enerjiyle karşılayan Yılmaz, yaşamını bu şekilde sürdürmeye devam ediyor.

10-yildir-elektrik-faturasi-odemiyor-ailesiyle-beraber-tek-basina-hakkari-daglarinda-yasiyor-17238854786962-2.jpg

"BEDAVA KULLANIYORUZ"

Abdurrahman Yılmaz, “Bağdaş köyünün Ericik mezrasında yaşıyorum. 10 yıl önce buraya geldiğimde yerleşim yeri yoktu. Ev yapmaya başladım elektriğim yoktu, elektrik için müracaatta bulundum ama bir şekilde netice alamadım. Çünkü tek haneli olduğumu için elektrik verilmiyordu ve bizde karanlıkta kaldık. Bundan dolayı çözüm aramaya başladık. Çözümü ise güneş panelleriyle bulduk. Malzemeleri getirdim ve güzel bir sistem kurdum. Çok memnunum hem kışın hem de yazın hiçbir sıkıntı görmedik. ” dedi.

10-yildir-elektrik-faturasi-odemiyor-ailesiyle-beraber-tek-basina-hakkari-daglarinda-yasiyor-17238854781679-4.jpg

Yılmaz, kurduğu sistemle hem kışın hem de yazın elektrik kesintisi yaşamadıklarını belirtti. Rüzgar tribünü ve güneş panelleri kullanarak evlerinin her tarafına elektrik sağladıklarını ifade eden Yılmaz, “Elektriğimiz kesilmiyor ve bedava kullanıyoruz. Elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Bu yöntemi herkese öneriyorum; herkes yapabilir” şeklinde konuştu.

10-yildir-elektrik-faturasi-odemiyor-ailesiyle-beraber-tek-basina-hakkari-daglarinda-yasiyor-17238854788512-5.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.