Bulgur pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken aşçılık sırları bulunuyor. Pilavı pişirirken ilk olarak ocak ayarına dikkat etmek oldukça önemlidir.
Su kaynadıktan sonra, ocağın altını hemen kısmanız gerekiyor. Bu adımı atladığınız takdirde bulgurlar suyunu çekip pişmeden kalabilir, dolayısıyla pilavınız istediğiniz kıvamda olmayabilir.
Bu nedenle bulgurların tam olarak pişmesi için düşük ateşte pişirmeye özen göstermelisiniz. Bulgur pilavının lezzetini korumak için bu kuralı mutlaka uygulayın.
BULGUR PİLAVINDA MUSLUK SUYU KULLANMAYIN
Bulgur pilavını pişirirken çeşme suyu kullanmak pilavın lezzetini kaçırır. Çünkü musluk suyu kireçli olduğu için yapılan bulgur pilavı lezzetsiz olabilmekte. Aynı uyarıyı pirinç pilavı yaparken de unutmayın.
HAŞLANMIŞ TAVUK SUYU KULLANIN
Marketlerde satılan et veya tavuk suyu pilava lezzet vermeyebilir. Bu yüzden evde kendi haşladığınız tavuğun suyunu pilav yaparken kullanın. Böylelikle pilavınız çok daha lezzetli olacaktır.
BULGURU YIKAMAYIN
Büyük bir hatada bulguru pişirmeden önce yıkamak. Bulguru suda bekletmeye veya yıkamaya gerek yoktur. Pirinçten farklıdır. Çünkü marketlerde satılan bulgurlar zaten önceden üretim aşamasında yıkanır ve sonrasında da kaynatılır. Bu yüzden evde tekrar yıkamak bulgurun lezzetini kaçırır.
LİMON SUYU KULLANIN
Öte yandan çok sayıda usta aşçı lezzetli bulgur pilavı yapmak için malzemeleri eklerken 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave eder. Limon suyunu eklediğiniz zaman yapacağınız bulgur pilavı çok daha lezzetli olacaktır.