Bulgur pilavı yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Usta aşçılar bile bilmiyor

Bulgur pilavı yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Usta aşçılar bile bilmiyor

Ülkemizde sıklıkla hazırlanan ve tüketilen bulgur pilavının sağlıklı yapısını ve lezzetini korumak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.

Bulgur pilavı pişirirken dikkat etmeniz gereken aşçılık sırları bulunuyor. Pilavı pişirirken ilk olarak ocak ayarına dikkat etmek oldukça önemlidir.

Su kaynadıktan sonra, ocağın altını hemen kısmanız gerekiyor. Bu adımı atladığınız takdirde bulgurlar suyunu çekip pişmeden kalabilir, dolayısıyla pilavınız istediğiniz kıvamda olmayabilir.

Bu nedenle bulgurların tam olarak pişmesi için düşük ateşte pişirmeye özen göstermelisiniz. Bulgur pilavının lezzetini korumak için bu kuralı mutlaka uygulayın.

Picture background

BULGUR PİLAVINDA MUSLUK SUYU KULLANMAYIN

Bulgur pilavını pişirirken çeşme suyu kullanmak pilavın lezzetini kaçırır. Çünkü musluk suyu kireçli olduğu için yapılan bulgur pilavı lezzetsiz olabilmekte. Aynı uyarıyı pirinç pilavı yaparken de unutmayın.

HAŞLANMIŞ TAVUK SUYU KULLANIN

Marketlerde satılan et veya tavuk suyu pilava lezzet vermeyebilir. Bu yüzden evde kendi haşladığınız tavuğun suyunu pilav yaparken kullanın. Böylelikle pilavınız çok daha lezzetli olacaktır.

Picture background

BULGURU YIKAMAYIN

Büyük bir hatada bulguru pişirmeden önce yıkamak. Bulguru suda bekletmeye veya yıkamaya gerek yoktur. Pirinçten farklıdır. Çünkü marketlerde satılan bulgurlar zaten önceden üretim aşamasında yıkanır ve sonrasında da kaynatılır. Bu yüzden evde tekrar yıkamak bulgurun lezzetini kaçırır.

LİMON SUYU KULLANIN

Öte yandan çok sayıda usta aşçı lezzetli bulgur pilavı yapmak için malzemeleri eklerken 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave eder. Limon suyunu eklediğiniz zaman yapacağınız bulgur pilavı çok daha lezzetli olacaktır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.