Çamaşır asarken hayatının şokunu yaşadı! Karnında oluşan devasa delik görenleri hayrete düşürdü

Çamaşır asarken hayatının şokunu yaşadı! Karnında oluşan devasa delik görenleri hayrete düşürdü

İngiltere'de geçen ay yaşanan olayda evine çamaşır asan bir kadının başına talihsiz bir olay geldi. Karnında delik oluştu.

Manchester'ın Dukinfield bölgesinde yaşayan dört çocuk annesi Karen Ashmore, çamaşır asarken bir örümcek tarafından ısırıldı. Bu olay sonrasında karnında kocaman bir delik oluşan Ashmore neye uğradığını şaşırdı. Kadın, acil ameliyata alındı.

Başlangıçta ısırık yerinde bir sivilce lekesi gibi görünen bir iz beliren Ashmore, derisinde soyulma başlayınca bir eczaneye başvurdu. Eczacı, bu durumun bir örümcek ısırığından kaynaklandığını belirtti.

camasir-asarken-karen1.jpg

Durumun ciddiyeti gün geçtikçe arttı ve Ashmore'un karnı anormal bir şekilde şişmeye başladı. Acil servise başvurduğunda, doktorlar örümcek zehrinin midesinde apse oluşturduğunu ve Ashmore'un şu anda sepsis hastalığı ile mücadele ettiğini açıkladı.

Ertesi gün, durumu acil bir müdahaleyi gerektirecek kadar kötüleşti ve mide bölgesinde örümceğin dişlerinin iz bıraktığı kısım, enfeksiyonun ilerlemesini durdurmak amacıyla acil olarak ameliyat edildi.

camasir-asarken-karen3.jpg

"KOLAYCA HAYATIMI KAYBEDEBİLİRDİM"

Karen Ashmore'un yaşadığı örümcek ısırığı ve sonrasındaki tıbbi süreç, ciddi sağlık sorunlarına yol açtı. Ameliyat sonrasında kadının karnında açık yara oluştu ve bu yaranın tamamen iyileşmesinin uzun süre alacağı belirtildi.

camasir-asarken-2-karen-2.jpg

Ayrıca, ısırılan bölgedeki cilt dokusunun kalıcı olarak ince kalacağı ifade edildi. Bu tür durumlar, ciddi enfeksiyonların ne kadar hızlı ilerleyebileceğini ve derin izler bırakabileceğini gösterdi.

Konu hakkında düşüncelerini ifade eden kadın, “Çok acı vericiydi. Ne düşüneceğimi bilemedim. 1 sterlinlik bir madeni para büyüklüğündeydi ve bende bıraktığı delik yaklaşık iki santimetre derinliğindeydi. Bu olay bende hayatım boyunca iz bıraktı. Isırığın nereden geldiğini henüz bilmiyorum ama dışarıdayken gerçekleşmiş olabileceğinden şüpheleniyorum. Çamaşırları eve getirdiğimde çamaşırların üzerinde kalmış olabilir ya da bahçeyi temizlerken ısırılmış olabilirim. Bir örümceğin bu kadar hasara yol açabileceğini hiç düşünmemiştim, kolayca hayatımı kaybedebilirdim” ifadelerini kullandı.

SEPSİS NEDİR?

Sepsis, vücudun bir enfeksiyona tepki olarak aşırı ve kontrolsüz bir bağışıklık yanıtı vermesiyle karakterize edilen ciddi bir tıbbi durumdur. Vücuttaki bir enfeksiyonun hızla yayılması sonucu, bağışıklık sistemi çok güçlü bir şekilde tepki gösterir. Bu tepki, aslında enfeksiyonla mücadele etmek için gerekli olmasına rağmen, aşırı ve dengesiz olduğunda vücuda zarar verebilir ve organların düzgün çalışmasını engelleyebilir. Sonuç olarak, tekli veya çoklu organ yetmezlikleri meydana gelebilir ve bu durum ölümle sonuçlanabilir.

Sepsis tedavisi genellikle yoğun bakım ünitelerinde yapılır ve antibiyotikler, enfeksiyonun kaynağını kontrol altına almak, organ fonksiyonlarını desteklemek ve kan dolaşımını stabilize etmek için çeşitli tedaviler uygulanır. Sepsis, erken teşhis ve hızlı müdahale gerektiren acil bir durumdur. Tanı konulduğunda derhal tedaviye başlanmalıdır çünkü her saat, tedaviye başlamada gecikme, hastanın hayatta kalma şansını azaltabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.