Çiftçilerden domates eylemi! Traktörlerle Bursa-İzmir yolunu kapattılar ‘Hükümet istifa’ sloganları yükseldi

Çiftçilerden domates eylemi! Traktörlerle Bursa-İzmir yolunu kapattılar ‘Hükümet istifa’ sloganları yükseldi

Bursa'nın Karacabey ilçesinde çiftçiler, yaşadıkları sorunları dile getirmek için eylem düzenledi; Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı.

Domates üreticileri ile jandarma ve polis ekipleri arasında zaman zaman tansiyonun yükseldiği görüldü. Bu süreçte, çiftçilere destek olmak için CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da eylem yerine gelerek, çiftçilerin yanında olduğunu belirtti ve onlarla birlikte hareket etti.

izmirde-500-traktorle-ciftci-eyl.webp

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, salçalık domates üreticileri, ürünlerini satamama sorunu nedeniyle Bursa-İzmir Karayolu'nu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek istediği bu eylemde, jandarma ve çevik kuvvet ekipleri olaya müdahale etti.

Gergin anların yaşandığı eylemde, çiftçiler sorunlarının çözülmesini ve ürettikleri domatesler için adil bir pazar olanağı talep ettiler. Bu durum, medyada ve sosyal medyada geniş yer buldu, kamuoyunun desteğini çekmeye çalışan çiftçiler, sorunlarının çözümü için yetkililerden acil müdahale beklediklerini ifade ettiler.

traktor.webp

BURSA-İZMİR YOLUNU TRAFİĞE KAPATTILAR

Emeklerinin karşılığını alamadıklarını iddia eden domates üreticileri Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı.

Eylem sırasında çiftçilerin, "Çiftçiye uzanan eller kırılsın", "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar attıkları dikkat çekti. Jandarma ve çevik kuvvet ekipleri, eylemi engellemeye çalışsa da üreticiler, yaşadıkları zorluğu kamuoyuna duyurmak için uğraştı.

‘TARİHİ EYLEM’

Çiftçilerin düzenlediği eyleme CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da destek verdi.

Eylemin alanından çeşitli fotoğraflar paylaşan Sarıbal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Karacabey ve Mustafa Kemalpaşa çiftçisinden tarihi eylem" dedi.

64.webp

MUHARREM İNCE: "ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından bir açıklama paylaşarak “Karacabeyli ve Mustafakemalpaşalı binlerce salçalık domates üreticisi, traktörleriyle Bursa-İzmir yolunu trafiğe kapattı. Üreten çiftçisini iflasa sürükleyen bir tarım politikası sürdürülemez. Hakkını arayan çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” İfadelerine yer verdi.

son.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.