Çiftçileri yıkan haber geldi ‘Ünlü profesör ‘Geçmiş olsun’ diyerek açıkladı

Çiftçileri yıkan haber geldi ‘Ünlü profesör ‘Geçmiş olsun’ diyerek açıkladı

Ünlü profesör çiftçiler ile ilgili acı gerçeği paylaştı. Çiftçileri yıkan haber uzmanından geldi.

Türkiye’de çiftçiler her fırsatta mesleklerini zor yapabildiklerini ve ekonomik olarak zorlandıklarını dile getiriyor. Öte yandan 80’li yıllardan bu yana kente göç ise giderek hızlanarak tarım faaliyetlerinin düşmesine neden oldu.

Bu gelişmeler ışığında ise yıllar içinde tarımsal faaliyetlerin karşılaştırılması gerçeği ortaya koyuyor. Tarımsal istihdam 1980 yılında yüzde 50,6 iken 2003'te yüzde 34,3, 2011'de yüzde 25,5 oranlarına kadar indi.

silaj-tarim-aa-2001487.jpg

Tarımda çalışanların sayısının azalması hizmet ve sanayi sektörlerinde çalışan insanların sayısının artması sonucunda meydana geldiği kaydediliyor.

Öte yandan Cumhuriyetin ilk yıllarında tarım sektörü GSMH içinde yüzde 42,8 paya sahipken, 1970'te yüzde 36, 1980'de yüzde 25, 1990'da yüzde 16, 2000'de yüzde 13,5, 2003'te yüzde 12,6, 2011'de yüzde 8,1'e kadar düştü.

BİRİNCİ SINIF ARAZİLER VİLLA OLUYOR

Tarıma olan ilgi azalırken Ünlü Profesör Dr. Yaşar Uysal çiftçiler ile ilgili bir açı gerçeği de sosyal medya hesabından paylaştı. X hesabından yaptığı paylaşımda tarımda yaşananları dile getiren Yaşar Uysal, tarımda birinci sınıf arazilerin villa olduğunu belirtti.

gpfsxi2xsaa6ruy.jpg

“Çiftçi alın terinin karşılığını alamayınca, gençler köyde kalmıyor.” Diyen Uysal, babalar yaşlanınca arazilerin boş kaldığını ve müteahhide yüzde 40-50 pay ile verildiğini söyledi. Yaşar Uysal, “Çiftçi hayatı boyunca kazandığından fazlasını kazanıyor. Geçmiş olsun” ifadelerini kullanırken çiftçilerin ekonomik nedenlerden dolayı yerlerini terk ettiklerini ifade etti.

adasdadad.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.