Çikolatanın da tadı kaçtı! Dev zam sonrası kimse elini bile süremeyecek

Çikolatanın da tadı kaçtı! Dev zam sonrası kimse elini bile süremeyecek

Küresel çapta kakao fiyatlarında yaşanan dev artış nedeniyle çikolata üreticileri zor duruma düştü. Bu durum yüzünden çikolata fiyatlarının zamlanacağı öngörülüyor. İşte haberin ayrıntıları…

Normal şartlarda 2.500 dolar seviyelerinde olan kakao’nun ton fiyatı şu anda 11 bin dolar seviyesini aşmış durumda. Kakao fiyatlarında yaşanan bu artış küresel çapta üretilen bütün çikolata fiyatlarının artması anlamına geliyor.

Picture background

Elde edilen bilgilere göre, büyük çikolata üreticisi olan birçok şirket, üreticilerle uzun vadeli sözleşmeler yaparak kakao maliyetlerindeki bu artıştan zarar almadan ya da fiyatlarda zam yapmadan yoluna devam etmeye çalışıyor. Ancak çikolata üreticileri, önümüzdeki dönemlerde üreticilerle yapılacak olan yeni sözleşmeler yüzünden şu ankinden çok daha yüksek fiyatlar ödemek zorunda kalacaklar.

Picture background

Ayrıca, Batı Afrika ülkeleri, düşük fiyatlar nedeniyle kakao yerine daha karlı ürünler yetiştirmeye yönlendirilerek kakao arzında ciddi sıkıntılar yaşıyor. Gana gibi büyük kakao üreten ülkeler, kakao fiyatlarının yeniden yükselmesi üzerine ürün teslimatlarını gelecek sezona kadar ertelemeyi düşünüyor.

Picture background

Kakao fiyatlarında yaşanan bu artış, birçok gıda şirketi için maliyetleri artırarak ve tüketicilere yansıyarak pazarlama stratejilerini yeniden gözden geçirmelerine neden oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.