Cildi pamuk gibi yapan karışım! Nemlendiricilere para verme devri kapandı

Cildi pamuk gibi yapan karışım! Nemlendiricilere para verme devri kapandı

Yaz aylarının sıcaklıklarıyla birlikte cildinizde kuruluk hissetmeye başlamış olabilirsiniz. El yüzeyinde görülen bu kuruluğu gidermek için kullanılan kremler uzun vadede cildimize zarar verebilir. Ancak ellerinizi doğal yöntemlerle nemlendirmek mümkün.

Ellerimiz, yanlış bakım ürünleri kullanımı, mevsim şartları ve sık sık suya maruz kalma gibi pek çok nedenle doğal nem yapısını kaybedebilir.

Kuruyan ellerimizi nemlendirmek için ilk aklımıza gelen çözüm nemlendirici krem kullanmak oluyor. Ancak bu kremler, uzun vadede cildimiz için sağlıksız sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle doğal yöntemler tercih etmek daha sağlıklı olacaktır. Cilt bakımının püf noktası olarak bilinen doğal yöntemler arasında yer alan bu karışım, kuruyan ciltleri anında nemlendirmesiyle biliniyor.

Picture background

İŞTE CİLDİNİZİ NEMLENDİRECEK DOĞAL KARIŞIM:

Kuruyan ellerinizi yeniden canlandırmak ve doğal nem dengesini kazandırmak için başvurabileceğiniz doğal yöntemlerin başında bal kullanımı geliyor. Antioksidan ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan bal, elde doğal nem dengesinin yeniden kurulmasına yardımcı olurken aynı zamanda yaşlanma karşıtı etki de gösterir.

Ellerinize ihtiyaç duyduğu doğal nemi kazandırmak için az miktarda balın içerisine birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Karışımı cildinize uygulayın ve 30 dakika boyunca cildinizde kalmasını sağlayın. Ardından karışımı ılık su ile cildinizden temizleyin ve bu maskeyi düzenli olarak uygulayabilirsiniz.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.