Meteorolojiden 7 ile flaş uyarı. Bu saatlere aman dikkat

Meteorolojiden 7 ile flaş uyarı. Bu saatlere aman dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava tahmin raporu verileri yayınlandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yayınladığı hava durumu tahmin raporunda, ülkemizin çeşitli bölgelerinde hava koşullarının detaylarını paylaştı.

Özellikle 7 il için yağış uyarısında bulunan Meteoroloji, öğle saatlerine dikkat çekerek Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgarların beklendiğini bildirdi.

sicak-hava-nhfb-cover.jpgÜlkenin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava öngörülürken, öğleden sonra Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Eskişehir ile Ankara'nın batı ve kuzey çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

aydinda-hava-sicakligi-yeni-hafta-da-mevsim-normal-1627888513137.jpgRüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülürken, Marmara ve Kuzey Ege'de ise kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği uyarısında bulunuldu.

BÖLGESEL OLARAK HAVA DURUMU TAHMİNLERİNE GÖRE:

Marmara Bölgesi

Az bulutlu ve açık, güneydoğusunda parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Bilecik çevresinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi tahmin ediliyor.

134002.jpgEge Bölgesi

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Akdeniz Bölgesi

Az bulutlu ve açık, zamanla Göller Yöresi'nin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi

Az bulutlu, zamanla batısında parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir ile zamanla Konya'nın batı, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

78759.jpgBatı Karadeniz Bölgesi

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinde zamanla parçalı bulutlu hava bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olabilir.

Doğu Anadolu Bölgesi

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinde zamanla parçalı bulutlu hava bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Az bulutlu ve açık bir hava öngörülüyor.

Bugün için hava durumunun genel olarak bu şekilde seyredeceği tahmin ediliyor. Hava koşullarının bölgesel olarak değişkenlik gösterebileceği ve rüzgarın özellikle Marmara ve Kuzey Ege'de dikkat çekecek şekilde etkili olabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.