Denizden tencere ve otomobil lastiği çıktı

Denizden tencere ve otomobil lastiği çıktı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik İskelesi'nde düzenlediği deniz dibi temizliği etkinliği ile deniz kirliliğine dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Gemlik İskelesi'nde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi. Etkinlikte dalgıçlar tarafından toplanan atıklar sergilenerek, vatandaşlarda çevre bilinci oluşturulmaya çalışıldı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ve Gemlik Dalgıçlar Birliği Gönüllü dalgıçları, dalış yaparak deniz dibindeki kirliliği gözler önüne serdi. Dalgıçlar tarafından Gemlik Körfezi dibinden toplanan plastik, cam ve metal atıklar, sergi alanına boşaltıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, günümüzdeki tüketim çılgınlığı nedeniyle atık üretmemenin mümkün olmadığını ancak bu atıkların geri kazanılabileceğini söyledi. Direkçi, temiz bir çevre için herkese görev düştüğünü ve insan yaşamının ekosistemin bir parçası olduğunu vurguladı.

Körfeze dalış yaparak dip temizliğine katılan Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren ise deniz dibinin kötü durumda olduğunu ve herkesin bunu görmesi gerektiğini söyledi. Deviren, denizlerin elle değil, vicdanla temizlenebileceğini belirterek, Gemlik'in mavi bayraklı bir destinasyon olması gerektiğini ve turizm potansiyelinin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

aw220639-03-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.