Dev holding para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Dev holding para dağıtacak: Yatırım yapan yaşadı

Borsa İstanbul’da işlem gören Alarko Holding yatırımcılarına kar payı (temettü) dağıtacak

Borsa İstanbul’da işlem gören Alarko Holding (ALARK) kâr payı (Temettü) dağıtacağını açıkladı.

borsa.jpg

Alınan bilgiye göre, net dönem kârına 4 milyon 381 bin lira tutarındaki bağışların eklenmesiyle oluşan 6,5 milyar liranın yüzde 14,85'ine denk gelen brüt 978 milyon 141 bin liranın ortaklara kâr payı olarak dağıtılmasına karar verildiği belirtildi. Yatırımcılara 30 Mayıs 2024 tarihi itibariyle hisse başı net 0,8902 temettü ödemesi yapılacak.

Borsa İstanbul’da işlem gören holding hisseleri geçtiğmiz haftanın son işlem gününde günü yüzde 2 değer kazanarak 117,200 TL seviyesinden kapattı.

ALARKO HOLDİNG HAKKINDA

1954 yılında İshak Alaton ve Dr. Üzeyir Garih tarafından kolektif bir şirket olarak kurulan Alarko, 1973 yılında holding yapısına geçti. 1974 yılında halka arz edilerek hisseleri borsada işlem görmeye başladı. 65 yılı aşkın köklü geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Alarko Holding, 7 farklı faaliyet alanında ve uluslararası ortaklıklarla birlikte 26 kuruluşuyla faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 7.000 çalışanı bulunan holdingin 2022 sonu itibariyle kombine cirosu yaklaşık 74 milyar TL'dir.

TEMETTÜ NEDİR?

Temettü, bir şirketin karından pay sahiplerine dağıttığı kâr payıdır. Şirketler, yıllık genel kurullarında net kârın ne kadarının temettü olarak dağıtılacağına karar vermektedirler. Temettü, genellikle pay başına bir miktar olarak ödenir ve yatırımcılara şirketin karından pay verilmesini sağlar. Temettü, şirketin karlılığını ve yatırımcılara olan güvenini yansıtır. Temettü ödemeleri, genellikle hisse senedi fiyatları üzerinde de etkiye sahip olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.