Mert Başaran zengin olmanın yolunu anlattı ‘Buna yatırım yapan 20’ye katlayacak'

Mert Başaran zengin olmanın yolunu anlattı ‘Buna yatırım yapan 20’ye katlayacak'

Mert Başaran, yatırım yapan milyonlarca vatandaşa altın değerinde bir ders verdi.

Belirli bir getiri sağlamak amacıyla pek çok vatandaş elindeki varlıkları değerlendirmeye çalışıyor. Veyahut para biriktirerek sermaye de büyütülüyor. Yatırım yaparken çeşitli yatırım araçları karşımıza çıkıyor. Hisse senetleri, tahviller, emtialar, gayrimenkul ve kripto para birimleri bunlar arasında yer alıyor. Uzman isim Mert Başaran, yatırım yapan milyonlarca vatandaşa altın değerinde bir ders verdi.

BAŞARAN: ELİNDEKİ PARAYI NASIL ÇOĞALTIRIM ŞEKLİNDE PLANLAR YAPAR

Bazı insanlar yatırım yaparken, bazıları da yatırım yerine harcar. Bu konuda Ünlü ekonomist Mert Başaran, zengin kafa yapısı ve orta sınıf kafa yapısı şeklinde ayırdı. Zengin kafa yapısında birinin elindeki parayı nasıl çoğaltırım şeklinde planlar yaptığının altını çizen Başaran, orta sınıf kafa yapısında ise bu parayla nasıl hayat kalitesini artırım düşüncesini benimsediğini belirtti.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

“30 TANE ALACAK”

Başaran, orta sınıf bir insanın evi varsa, daha iyi bir eve çıkacağını belirtirken, zengin kafa yapısında ise almayıp, parayı değerlendireceğini söyledi. Başaran, “2,5 milyonla da gidip, bir toprak veya iyi bir şirketin hisse senedini alıyor. Bundan 5 yıl veyahut 10 yıl sonra bir bakıyor, o arabadan 10 tane 20 tane 30 tane alırken evden de 20 tane alacak” dedi.

dolar-altin.jpg

YATIRIM RİSKLİ MİDİR?

Yatırım her zaman kendi içinde belirli bir riski barındırıyor. Yatırım yaparken kazanç elde etme potansiyelinin yanı sıra kayıp riskini de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Yatırım riski, yatırım yapılan varlığın değerindeki dalgalanmalar, piyasa koşulları, ekonomik faktörler, politik belirsizlikler gibi birçok etkenden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.