Dev sigara üreticisi iflasın eşiğinde! 23 yıldır faaliyet gösteriyordu

Dev sigara üreticisi iflasın eşiğinde! 23 yıldır faaliyet gösteriyordu

Ünlü sigara üreticisi iflasın eşiğine geldi. 23 yıldır faaliyet gösteren şirket iflas başvurusunda bulundu.

2001 yılında kurulan Almanya'da sigara üreticisi TMCC (Tütün İmalatı ve Sigara Şirketi), iflas başvurusu yaptı. Achern merkezli şirket, Offenburg Bölge Mahkemesi’ne iflas başvurusunda bulunurken, iflas işlemlerinin ilk adımları atılmaya başlandı.

Alman ekonomisindeki istikrarsızlık nedeniyle birçok firma iflas ile karşı karşıya geldi. Geçici iflas yöneticisi Dirk Pehl’in Achern'deki hukuk firması Schultze & Braun'un sözcüsü Matthias Braun, yaptığı açıklamada operasyonların devam edeceğini ve 40'tan fazla çalışanın işlerinin şu anda güvence altında olduğunu belirtti.

whatsapp-image-2024-02-02-at-09-nmvr.webp

ÇALIŞANLAR DERİN BİR NEFES ALDI

Ücret ve maaşların, Federal Çalışma Ajansı'nın iflas yardımı sayesinde Ekim ayına kadar ödeneceği ifade edilmesiyle çalışanlar derin bir nefes aldı.

İflasın birçok nedeni olduğu bildiriliyor. Bunlar arasında, sigara paketleri için önceden ödenmesi gereken yüksek vergi pulları, arızalı makineler nedeniyle yaşanan üretim kaybı ve tütün tüketicilerinin isteksizliği olduğu iddia edildi.

Matthias Braun, "Bu nispeten basit bir iş, ancak büyük bir zorluk" şeklinde değerlendirdi. Şirket, üretim kayıpları nedeniyle her gün önemli miktarda gelir kaybetmekte ve tütün endüstrisi için ara finansman sağlamak giderek zorlaşmakta.

sigara-jsbs.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.