MEB'ten 81 ilde sınav kararı! Tüm okullarda yasaklandı

MEB'ten 81 ilde sınav kararı! Tüm okullarda yasaklandı

Milli Eğitim Bakanlığı o sınavları kaldırma kararı aldı. 81 ilde uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı için Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde tüm illerde uygulanacak yeni genelgeyi duyurdu. Genelgede, öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini desteklemeye yönelik kapsamlı bir eğitim programı sunulacağı vurgulandı.

milyonlarca-ogreniciyi-ilgilendiren-yeni-sinav-karari-mebden-surpriz-hamle-17239701598434-2.jpg

Haber7'de yer alan bilgilere göre, öğretmenler için eğitici eğitimleri 2-6 Eylül 2024 tarihlerinde il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, modelin uygulanacağı sınıf düzeyindeki öğretmenler için teorik ve uygulamalı olarak planlanacak.

Diğer sınıf düzeylerindeki öğretmenler için ise ara tatilde il milli eğitim müdürlükleri tarafından branş temelli eğitimler düzenlenecek ve gruplar en fazla 50 kişilik olacak.

652e9b664e3fe11a0c30a9fc.webp

DENEME SINAVLARI YASAKLANDI

MEB, geçtiğimiz yıl ilkokullarda sınav uygulamasını kaldırmıştı. Ancak, bazı velilerin çocuklarının sınav yarışında geri kalmasından endişe etmesi nedeniyle 1’inci sınıftan itibaren deneme sınavları yapılmaya devam ediyordu. Yeni genelge ile birlikte, 81 ilde 1’inci sınıftan liseye kadar olan süreçte deneme sınavlarının yapılması yasaklandı.

MEB'İN YENİ MÜFREDATI TEPKİLERE NEDEN OLDU

2024-2025 eğitim öğretim yılında her kademenin birinci sınıfında uygulanacak olan yeni müfredatın "bilimsel içerikler ile hazırlanmadığı" ve "ortak akıl ürünü olmadığı" eleştirileri eğitim sendikaları ve eğitimcilerden geldi. Yeni model, okul öncesinden 12’inci sınıfa kadar tüm kademelerdeki zorunlu dersleri kapsıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat taslağının hazırlanış sürecinde 67 binden fazla görüş alındığını açıkladı. Ancak, bazı sendikalar, düşünce kuruluşları ve siyasi partiler, müfredatın hazırlanış süreci ve içeriği hakkında çeşitli itirazlarda bulundu.

sinif-2063324.jpg

CHP'DEN SERT ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuyla ilgili 10 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, "Müfredat değişikliği yine gündemde. Bakan’a, Bakana "Müfredat anayasadan önemlidir, katılımcılıkla yapın’ dedik, dinletemedik. Berbat bir eğitim sistemini bir kez daha kendi kendinize değiştirmek, yeni memnuniyetsizliklerden başka bir şey getirmeyecektir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.