Dev sigorta şirketi iflas etti! Kimse parasını geri alamıyor

Dev sigorta şirketi iflas etti! Kimse parasını geri alamıyor

Binlerce müşterisi olan ünlü sigorta şirketi iflas bayrağını çekti. Kimse parasını geri alamıyor.

Sigorta sektöründe kimsenin beklemediği büyük bir şok yaşandı. Binlerce müşterisi bulunan dev sigorta şirketi iflas etti.

Lüksemburg merkezli hayat sigortası şirketi FWU Life Insurance Lux iflas etti. İflas, geçici iflas yöneticisi Ivo-Meinert Willrodt tarafından duyuruldu. Edinilen bilgiye göre, şirketin Lüksemburg'da iflas başvurusu yaptığı bildirildi.

4114df4f93c09ae30bfc1bcf593783dfa2f59456.webp

FWU Life Lux’ın iflasının ardından, ana şirketi olan Münih yakınlarındaki Grünwald'da bulunan FWU AG de 19 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunduğu kaydedildi. Şirket Temmuz ayının başında yeni işlere son verdi ancak mevcut işlemler şimdilik devam ediyor.

FWU Life Lux'ın iflası, Avrupa genelinde yaklaşık 300 bin müşteriyi etkiledi. Sigorta şirketinin, yüksek prim tutma garantileri nedeniyle aşırı borçlanmaya gittiği belirtiliyor.

turkiyenin-en-iyi-10-sigorta-sirketi.jpg

“Süddeutsche Zeitung” gazetesi, Lüksemburg sigorta denetleme otoritesinin bir ödeme yasağı getirdiğini ve bu nedenle hiçbir müşterinin şu anda parasını alamadığını yazdı. Öte yandan Almanya’daki binlerce poliçe sahibinin de olumsuz etkilendiği bildiriliyor.

FWU AG'nin dünya çapında yaklaşık 420 çalışanı ve 10 farklı lokasyonu bulunuyor. Şirketin Avrupa'da yaklaşık 285 bin müşterisi ve toplamda 9 milyar Euro'luk prim koleksiyonu bulunduğu öğrenildi.

dunyanin-en-buyuk-ilk-10-sigorta-sirketi-aciklandi-wrlyquvo.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.