Devrim Zelyut: İflas edecekler

Devrim Zelyut: İflas edecekler

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, ekonomik koşulları değerlendirerek iflas haberini duyurdu.

Türkiye’de enflasyonun yüzde 70’leri geçtiği faizlerin ise 50 olduğu ortamda kredi kartı faizleri rekor kırmaya devam ediyor. Kredi faizlerindeki ciddi artışlar, iş verenleri olumsuz anlamda etkiliyor. Öyle ki ödemelerini yapmakta zorlanan şirketler iflas bayrağın kaldırıyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, ekonomik koşulları değerlendirerek iflas haberini duyurdu.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YAŞANAN KRİZ

2020 yılında başlayan pandemi ile beraber ekonomik kriz dünya genelindeki ülkeleri olumsuz anlamda etkiliyor. Öyle ki kriz sonucunda pek çok şirketler iflas etti. Son dönemde ise Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz ise şirketleri derinden etkiliyor.

iflas2.jpg

İFLAS SAYISI REKOR KIRIYOR

2022 yılında 23 bin 301 olan tasfiyeye giren şirket sayısı, 2023 yılında yüzde 30’a gelirken, 30 bin 301'e oldu. 2023 yılında tasfiye süreci tamamlanıp kapanan şirket sayısı ise 2022'ye göre yüzde 14,1'lik yükseliş ile 25 bin 235'e geldiği görüldü. 2023 yılındaki bu artışın 2024 yılında zirve yapılması ön görülüyor.

ZELYUT: İFLAS EDECEKLER

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, ekonomik koşulları değerlendirerek iflas haberini duyurdu. Zelyut, “Büyük zamlar var. Çok büyük başıbozukluk piyasada var. Bu da vatandaşa yansıyacak. Dolayısıyla tarım ve sanayide yapısal sorunlarım varken, benim enflasyonum düşmez. Krediye sığınanların geliri artmıyorsa ne olacak haliyle o krediler ve gelirler olmadığından sıfırlanıp patlayacak. Bireysel iflaslar artacağı çok net hatta kurumsal iflaslar bile bunu takip edecek. İşte konkordato haberlerini duyuyorsunuz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.