Devrim Zelyut: Şimdiden toplayın rekor kıracak

Devrim Zelyut: Şimdiden toplayın rekor kıracak

Evren Devrim Zelyut, yatırımcılara ‘toplayın’ diyerek açıkladı.

Pek çok yatırımcı varlıklarını katlamak amacıyla farklı yatırım araçlarında değerlendiriyor. Ancak dönemsel olarak ekonomide dengeler değişiyor. Bu noktada uzman isimlerin ekonomik okumaları dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yatırımcılara ‘toplayın’ diyerek açıkladı.

MB ARTIRDI DOLAR TL’Yİ ETKİLEDİ

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesinin ardından borsa ve mevduat yatırım araçları rekor kırdı. Dolar TL tarafında ise 3 ayda 32,2 seviyesinde durgunluk sürüyor. Bu noktada yatırımcılar borsa ve mevduata yöneldi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

AVRUPA ADIM ATTI FED BEKLENİYOR

Amerika Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’nın da kararları bekleniyor. Ancak Avrupa Merkez Bankası hızlı davranarak faiz oranlarını 25 baz puan düşürdüğünü açıkladı. Bu indirim sonrasında euro anlık düşüş yaşarken, sonra seviyesine geri geldi.

ABD ve Avrupa tarafındaki FED faiz indirimlerinin piyasayı derinden etkilemesi bekleniyor. Bunlar arasında en önemlisi ise FED tarafından gelecek olan faiz indirimi olacak. Bu indirimin ardından piyasalarda nasıl yansıma olacağı ise şimdiden merak ediliyor.

dolar-altin.jpg

ZELYUT: PARALAR ORAYA GEÇECEK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, FED'in faiz indirimleri düşürmesinin doğal olduğunu söylerken, bu yıl için iki tane faiz indirimi beklediğini açıkladı. Zelyut, “Bunlardan birisinin de Eylül ayında gelmesi konuşuluyor. Şimdi faiz indirimleri Sonbahara yaklaşıyorsa para tahvilden ve faizden çıkıp altına ve hisseye geçerek artış yaşatır” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.