Dilan Polat’ın mal varlıkları iade mi edilecek? Kimsenin fark etmediği şok detay

Dilan Polat’ın mal varlıkları iade mi edilecek? Kimsenin fark etmediği şok detay

Dilan-Engin Polat çiftinin ‘Mal varlıkları ne olacak?’ ve ‘Polat ailesi varlıklarını geri alabilecek mi?’ sorularına ilişkin kimsenin fark etmediği detay ortaya çıktı.

Dilan-Engin Polat çifti "Kara para aklama" ve "Örgüt kurma" suçlamasıyla tutukluluk halleri devam ediyordu. Dün akşam, 40 yıl hapis cezası istenen Dilan Polat, tahliye edilmişti. 9 ay cezaevinde kalan Polat, tutuksuz yargılanacağı açıklandı. Polat’ın serbest kalmasının ardından en çok merak edilen sorular ise ‘Mal varlıkları ne olacak?’ ve ‘Polat ailesi varlıklarını geri alabilecek mi?’ oldu. Ünlü avukat Sinan Bayat, Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay’a detayları aktardı.

dilan-polat.webp

MAL VARLIKLARININ AKIBETİ NE OLACAK?

1 Kasım 2023'te ve "Kara para aklama" ve "Örgüt kurma" suçlamasıyla yapılan operasyonlarda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmış ve tutuklanmalarına karar verilmişti. MASAK ön inceleme raporunda tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirtilmişti.

"Kara para aklama" ve "Örgüt kurma" suçlamasıyla 40 yıl hapis cezası istenen Dilan Polat dün akşam tahliye edilmesine yönelik karar verildi. Polat’ın serbest kalmasından sonraki süreç ise şimdiden merak edilmeye başlandı. Dilan ve Engin Polat’ın mal varlıklarına ne olacak? Ünlü avukat Sinan Bayat, sorulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

dilan-polat.jpg

DİLAN VE ENGİN POLAT’IN HANGİ VARLIKLARINA EL KONULMUŞTU

Soruşturmada Dilan ve Engin Polat çiftine ait 24 araca el konulurken, 27 şirkete kayyum atanmıştı. Lüks otomobiller İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü bünyesine verilmişti. Bu araçlar marka ve modelleri, fiyatlarıyla dikkat çekiyordu. Dilan Polat’ın el konulan araçları şu şekilde; Ferrari 296 GTB, Porsche Panamera, Mercedes G Serisi, Mercedes E Serisi, Mercedes Vito VIP minibüs, Ford Focus, Volkswagen Golf, Fiat Egea, Honda Civic, 2 adet Dacia Sandero, Renault Clio ve Audi A3.

dilan-engin-polat-arac-2135115.jpg

BAYAT: GERİYE DÖNÜK ALABİLİRLER

Avukat Sinan Bayat, Dilan Polat’ın tutukluluğuna ilişkin, “Dilan Polat beraat etmedi, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Yargılanması devam edecek. Şu anda mal varlığı ile ilgili tedbir kararı verilmiş olabilir. Ama mahkeme kesin kararı verinceye kadar, tedbir devam edecek” dedi.

Mal varlıklarına ne olacağına dair konuşan Bayat, “Ancak bir beraat durumu olursa mal varlığındaki tedbir kararı kaldırılabilir. Tedbir kararı mal varlığına koyulmuş gibi algılanmasın. Benim bildiğim kadarıyla gelirlerini de el koydular. Herhangi bir para almıyor. Beraat ettiklerinde o kuruma karşın uğradıkları zararı, geriye dönük tazminat davası ile alabilir.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.