Dış ticaret devi halka arz oluyor! Yatırım yapan köşeyi dönecek

Dış ticaret devi halka arz oluyor! Yatırım yapan köşeyi dönecek

Türkiye'de 2007 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren DCT Trading Dış Ticaret A.Ş., halka arz oluyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), DCT Trading Dış Ticaret A.Ş.'nin ilk halka arzını onayladı. SPK'nın haftalık bülteninde yayımlanan bilgilere göre, DCT Trading'in sermaye artırımı sürecinde 100 milyon TL olan mevcut sermayesi, yüzde 30 artışla 130 milyon TL'ye yükseltilmiş ve bu süreçte oluşan 30 milyon TL tutarındaki artışla birlikte, şirketin hakim ortağı Levent Sadık Ahmet'e ait 7,5 milyon TL değerindeki B grubu paylar halka arz edilecek.

Picture background

Halka arz süreci, şirketin büyüme stratejilerini desteklemek ve sermaye yapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştiriliyor.

SPK tarafından onaylanan halka arzda, 1 TL nominal değerli paylar 14,00 TL sabit fiyat üzerinden yatırımcılara sunulacak. Bu fiyatlandırma, şirketin mevcut değerlemesi ve piyasa koşulları dikkate alınarak belirlendi.

Picture background

DCT Trading'in halka arzı, yatırımcılar için yeni bir yatırım fırsatı oluştururken, şirketin büyüme potansiyelini artırmayı ve piyasada daha fazla görünürlük sağlamayı hedefliyor.

Halka arzın tamamlanmasıyla birlikte şirketin hisseleri borsada işlem görmeye başlayacak ve yatırımcılar, şirketin gelecekteki performansı ve getiri potansiyeli hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilecekler.

Yatırım tavsiyesi değildir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.