Dışarısı 40 derece ile yanarken, içeride soba ile ısınıyorlar ‘Yer Türkiye’ 500 yıldır değişmeyen olağanüstü olay

Dışarısı 40 derece ile yanarken, içeride soba ile ısınıyorlar ‘Yer Türkiye’ 500 yıldır değişmeyen olağanüstü olay

Hava sıcaklığının 40 derecelere dayandığı Gaziantep’te ortalama 15 derece sıcaklığa sahip yeri görenler inanamıyor.

Son zamanlarda hava sıcaklığının 40 derecelere dayandığı Gaziantep’te ortalama 15 derece sıcaklığa sahip doğal klima olarak adlandırılan Kaleoğlu Mağarası yerli ve yabancı turistlerin ilgi yoğunluğu ile karşılaşıyor.

Dışarısı 40 derece ile kavrulurken mağaradakiler içeride sobayla ısınmaya çalışması ise ‘yok artık’ dedirtiyor. Mağaraya gelen bir vatandaş, içeride şal takıldığında ve soba yakıldığını görünce şok geçirdiğini söylerken bir başkası da "Buraya geldiğimizde ilk olarak sıcaktı. Sonra üşümeye başladık. İyi ki sobaları yaktılar" ifadelerini kullandı.

aw227444-01.jpg

DIŞARISI 40 DERECE İÇERİSİ 10 DERECE

Güneydoğu’da kavurucu sıcakların akınına uğrarken Gaziantep’in sıcak yaz günlerinden bunalan vatandaşlar, 500 yıllık geçmişe sahip olan Kaleoğlu Mağarası’nda serinlemeyi ihmal etmiyor. Dışarıda 40 derecelik sıcaklıktan bunalan vatandaşlar soluğu sıcaklığın 10-15 derecelerde olduğu doğa harikası olan tarihi mağarada geçiriyor.

Öyle ki tarihi mağarada üşüyen vatandaşlar battaniye ve soba ile ısınmaya çalışması kameralara yansıdı.

aw227444-02.jpg

“SOBA YAKMAMIZI İSTİYORLAR”

Mağaranın işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, dışarıda 40 dereceye yakın sıcaklık olmasına rağmen mağaranın içinin 10-15 derece olduğunun altını çizdi. Mağara içerisinde üşüyen vatandaşların soba yakılmasını istediğini belirten Kaleoğlu, “Vatandaşlar dışarıdaki sıcaktan kaçarak mağarada serinliyor. 10 dereceye kadar düşen sıcaklıkta vatandaşlar şal istiyor. Soba yakmamızı istiyor. Bizler de sobayı yakarak onlara bu imkanları sunuyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.