Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'le ilgili yeni gelişme. Valilik açıkladı

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'le ilgili yeni gelişme. Valilik açıkladı

8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları ile ilgili yeni gelişme meydana geldi. Diyarbakır Valiliği açıkladı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta Kur’an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı arama çalışmaları 6. gününe girdi.

Küçük kızın kaybolmasıyla ilgili gelişmeler şu şekilde:

21 Ağustos günü öğleden sonra, Narin Güran, Kur’an kursundan çıktıktan sonra eve dönmedi. Ailesi kendi imkanlarıyla kızlarını aramaya başladı, ancak başarılı olamayınca baba Arif Güran saat 20.15’te karakola giderek kayıp ihbarında bulundu. Bunun üzerine jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi, ayrıca jandarma helikopteri havadan destek sağladı. Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç incelendi, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar detaylı bir şekilde arandı.

aw273567-05.jpg

ÇOCUK TERLİĞİ BULUNDU

22 Ağustos gecesi yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesi, terliği tanıdı ancak sonrasında terliğin numarasının Narin’inkinden farklı olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri de yayımlandı; görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve eve dönüş yoluna çıktığı görüldü.

aw273567-02.jpgHER TAŞIN ALTINA BAKILDI

Arama çalışmalarının 3. gününde, su seviyesi düşürülen sulama kanalı boyunca JAK ve AFAD ekipleri yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. Mahallede ve çevresindeki geniş alanlarda da kapsamlı aramalar yapıldı. Bugüne kadar toplam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Narin’in ailesi kızlarının kaçırılmasından endişe duyuyor.

aw273567-01.jpgGÜLİSTAN DOKU’NUN ABLASININ ZİYARETİ

5 Ocak 2020’de kaybolan ve hâlâ bulunamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Narin’in ailesini ziyaret ederek bu anları sosyal medyada paylaştı.

KAN İZLERİ VE VALİLİK AÇIKLAMASI

aw273911-01.jpg

24 Ağustos’ta jandarma ekipleri mahalledeki tüm evlerde arama yaptı. 25 Ağustos’ta, AFAD dalgıçları sulama kanalında, diğer ekipler ise mahallenin çevresi, kayalıklar ve tarlalarda arama çalışmalarını sürdürürken kayalık bir bölgede kan izlerine rastlandı. Diyarbakır Valiliği, bu kan izlerinin Narin’e ait olduğu iddialarını yalanladı ve bu izlerin mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu oluştuğunu açıkladı. Valilik, Narin’i arama çalışmalarının tüm ihtimaller göz önünde bulundurularak devam ettiğini ve önemli gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.

aw273742-01.jpgNarin Güran’ı arama çalışmaları tüm bu gelişmelerle devam ederken, ailesi ve milyonlarca insan küçük kızdan gelecek iyi bir haberi bekliyor. Kız çocuklarının kaybolması, yalnızca bireysel bir trajedi değil, aynı zamanda temel insan haklarının ihlaliyle doğrudan ilişkili ciddi bir toplumsal sorundur.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum