Diyet içeceklerindeki ölümcül tehlike ‘Bilim insanları kanıtladı’

Diyet içeceklerindeki ölümcül tehlike ‘Bilim insanları kanıtladı’

Yapılan araştırmalar da diyet ürünlerde kullanılan yapay tatlandırıcıların çok daha zararlı olduğu ortaya çıktı.

Çinli araştırmacılarca tarafından yapılan ve Circulation: Aritmi ve Elektrofizyoloji dergisinde yayınlanan bir çalışma haftada 2 litre veya daha fazla tatlandırıcılı içecek içmenin atriyal fibrilasyon riskini tüketmeyenlere kıyasla yüzde 20 artırdığını belirledi.

Atriyal fibrilasyon, inmenin en önemli sebeplerinden biri ve A-fibrilasyona bağlı felçler diğer sebeplere göre daha tehlikeli olması olduğu belirtildi. Semptomları arasında nefes darlığı, yorgunluk, egzersiz yapamama ve çarpıntı bulunuyor.

diyet-icecekleri-2.webp

ŞEKERLİ İÇECEK ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR

Aynı çalışmaya göre benzer miktarda şekerli içecek içmek söz konusu riski yüzde 10 artarken, saf, şekersiz meyve suları yüzde 8 daha düşük riskle konumlandırdı.

Daha sağlıklı olacağı düşüncesiyle yapay tatlandırıcılara yönelmek yerine şekersiz ürünleri tercih etmek sağlığınız için her zaman en doğru seçim olacağı da uzmanlar tarafından aktarılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.