Çinli araştırmacılarca tarafından yapılan ve Circulation: Aritmi ve Elektrofizyoloji dergisinde yayınlanan bir çalışma haftada 2 litre veya daha fazla tatlandırıcılı içecek içmenin atriyal fibrilasyon riskini tüketmeyenlere kıyasla yüzde 20 artırdığını belirledi.
Atriyal fibrilasyon, inmenin en önemli sebeplerinden biri ve A-fibrilasyona bağlı felçler diğer sebeplere göre daha tehlikeli olması olduğu belirtildi. Semptomları arasında nefes darlığı, yorgunluk, egzersiz yapamama ve çarpıntı bulunuyor.
ŞEKERLİ İÇECEK ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR
Aynı çalışmaya göre benzer miktarda şekerli içecek içmek söz konusu riski yüzde 10 artarken, saf, şekersiz meyve suları yüzde 8 daha düşük riskle konumlandırdı.
Daha sağlıklı olacağı düşüncesiyle yapay tatlandırıcılara yönelmek yerine şekersiz ürünleri tercih etmek sağlığınız için her zaman en doğru seçim olacağı da uzmanlar tarafından aktarılıyor.