Yumurta içerdiği vitaminler sebebiyle ve tok tuttuğu gerekçesiyle severek tüketilen besinlerden biri özellikle Ramazan ayına girdiğimiz bugünlerde sahurlarda da sıklıkla tercih ediliyor. sivri çıkışlarıyla bilinen Canan Karatay bu konuda kritik bir açıklama yaptı
10 DAKİKA VURGUSU
Karatay açıklamasında sahurda çok pişmiş olarak tüketilen yumurtanın yararlı olmadığına değinerek, Vücut sağlığı için yumurta tüketilmesi gerektiğini söyledi ancak süresinin 10 dakikayı geçmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Yaptığı açıklamalarla zaman zaman tıp dünyasında tepki de çeken Karatay sahurda en az iki adet haşlanmış yumurta tüketilmesi gerektiğinin altını çizerken pişirme konusunda da 10 dakika kuralının önemli olduğunu ifade etti vücut sağlığı için yumurtanın mutlaka az pişmiş olması gerektiğini ifade eden Karataş yıllardır bu konuda yapılan haberlerin de yanlış olduğunu belirtti
Yumurta içerisinde kalsiyum, protein ve omega-3 açısından son yararlı bir besin. Az pişmiş yumurtada bu vitamin ve mineraller 3 kat birden alınabiliyor.
Hücre yenilenmesine de yardımcı olan yumurta kas ve kemiklerdeki asit seviyesini de dengeliyor.