Dolandırıcıların yöntemi pes dedirtti. Yaz tatiliniz zehir olması

Dolandırıcıların yöntemi pes dedirtti. Yaz tatiliniz zehir olması

Yaz sezonu ile birlikte tatile girmek isteyenler bu konuyla ilgili büyük mağduriyetler yaşamaya başladı. Uzmanında uyarılar geldi.

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte, 'rent a car' sektöründe hareketlilik artarken, dolandırıcılar da yeni taktiklerle vatandaşları mağdur etmeye çalışıyor. Rent a car işletmecileri, özellikle internet dolandırıcılığı konusunda uyarılarda bulunuyor.

aw246454-02.jpgDolandırıcılar, kurumsal araç kiralama firmalarının web sitelerini kopyalayarak isimlerinde ufak değişiklikler yaparak sahte siteler oluşturuyorlar. Bu sahte siteler üzerinden sosyal medya aracılığıyla reklam yaparak, vatandaşları kandırmaya çalışıyorlar.

Rent a car işletmecisi Murat Demirkul, konuyla ilgili şunları söyledi, "Yaz sezonunun başlamasıyla işlerimizde artış oldu ancak dolandırıcılar da bu fırsatı değerlendiriyor. Sahte internet siteleri oluşturarak, düşük fiyatlarla araç kiralama vaadiyle müşteri çekiyorlar.

aw246454-03.jpgWhatsApp üzerinden ödeme talep edip 'vale aracı kapınıza kadar getireceklerini' söylüyorlar. Ancak bu vaatler, parayı aldıktan sonra kaybolmalarıyla son buluyor. Vatandaşlarımızın bu tür sahte sitelere ve bilinmeyen firmalara itibar etmemelerini ve kurumsal firmalara yönelmelerini öneriyoruz."

Demirkul, vatandaşların alması gereken önlemler hakkında da bilgi verdi "Araç kiralarken mutlaka rent a car firmasından doğrulama yapılmalı, aracın teslim alınması ve iade edilmesi sırasında video çekilmesi öneriliyor.

aw246454-01.jpg

Ayrıca, çok düşük fiyatlar da dikkat çekici olmalı çünkü piyasada öyle 500 ila 600 lira arasında araç kiralama yok. Kiralanan aracın bakımının yapılmış olması da önemli; lastiklerin durumu gibi detaylara dikkat edilmeli."

Demirkul, devletin dolandırıcılıkla mücadelede daha etkin rol almasını ve güvenlik güçlerinin bu konuya daha fazla önem vermesini istedi. Dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek için daha sıkı tedbirlerin alınmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.