Kirada oturan hemen başvursun. Aylık para verilecek

Kirada oturan hemen başvursun. Aylık para verilecek

Kirada oturanları ilgilendiren yeni bir karar alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İBB Meclisi'ne sundukları yeni proje teklifi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akgün, ekonomik kriz koşullarında yapı maliyetlerinin arttığını vurgulayarak, İBB'nin ihtiyaç sahiplerine yönelik büyük bir kampanya başlatacağını duyurdu. Projede, KİPTAŞ aracılığıyla yeniden yapım maliyetlerine destek sunulacak ve E Sınıfı yapılar için kira yardımı sağlanacak. Ayrıca Bayrampaşa'da geçici kiralık konut bölgesi kurulması planlanıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngAkgün, projenin İBB Meclisi tarafından onaylanması durumunda, İstanbul'da kentsel dönüşüm süreçlerinin hızlandırılacağını ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşların yanında olacaklarını belirtti. Bu çerçevede, özellikle kirada oturanların bu destekten faydalanabilmeleri için proje detayları açıklandı.

Geçen sene konut sigortası primlerinde önemli bir artış yaşandığını hatırlatan Akgün, bu yıl sigorta primlerinin 5 bin 300 TL'ye kadar çıktığını belirtti.

Sigorta uzmanları, bankaların müşterilere yeterli bilgi vermediğini ifade ederek, tüketicilere alternatif fiyat teklifleri almaları konusunda uyarıda bulundu. Tüketicilerin, poliçeden cayma veya iptal hakkına sahip olduklarını ve bu durumda 14 gün içinde primlerinin tamamını geri alabileceklerini vurguladılar.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.pngProjenin şartları arasında, destekten faydalanacak yapıların belirli koşulları yerine getirmesi gerektiği belirtildi. Bu koşullar arasında, riskli yapı olarak belirlenmiş olması ve İstanbul Yenileniyor platformu tarafından onaylanmış olması yer alıyor.

Ayrıca, başvuranların üzerine kayıtlı başka bir taşınmaz olmaması ve hisseli tapu sahiplerinin hisselerinin yüzde 50'den az olması gerekiyor.

Mali destek oranları ise başvuru sahiplerinin gelir durumlarına göre belirlenecek. Toplam hane içi geliri 2 asgari ücret altında olanlar için %60, emekliler için %65, toplam hane içi geliri 3 asgari ücret altında olanlar için %40 ve emekliler için %45 destek sağlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.