Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump suikastına ilişkin ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump suikastına ilişkin ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Donald Trump'a düzenlenen suikasta ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Donald Trump'a yönelik düzenlenen suikast girişimine ilişkin açıklama yaptı.

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'da düzenlenen bir miting sırasında silahlı saldırıya uğradı. Trump, kürsüden destekçilerine hitap ederken sağ kulağından yaralandı. Trump'ın sağlık durumu iyi olduğu açıklandı. Dünyayı şoke eden olayda miting alanında bulunan bir kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı.

cgxojpjk60sp3njthn-fsg.webp

ABD Gizli Servisi, şüpheli bir saldırganın miting alanının dışındaki yüksek bir noktadan kürsüye ateş açtığını ve saldırganın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise bu saldırıyı "suikast girişimi" olarak nitelendirirken saldırının detaylarıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

Olayla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından suikasta ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında suikast girişimini kınarken Trump'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

"ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız."

sdasdasfsfsdf.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.