Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı! O illerde yaşayanlar dikkat

Meteoroloji 9 il için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu ve yer yer çok bulutlu olacak. Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri, Ordu'nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay'ın batı ilçelerinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Akdeniz'in doğusunun iç kesimleri ve Konya'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olabileceği öngörülüyor. Rüzgar ise Marmara'nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimleri ve Konya'nın batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

9 İLE SARI KOD VERİLDİ

9 il ise sarı kodla uyarıldı. Uyarı yapılan iller arasında; Artvin, Giresun, Kars, Trabzon, Ardahan, Erzurum, Gümüşhane, Rize, Bayburt yer aldı.

DOĞU KARADENİZ İÇİN GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden sonra Rize'de yerel kuvvetli ve çok kuvvetli, Trabzon çevreleri, Artvin'in kuzeyi, Giresun'un doğusu ile yarın öğle saatlerinden sonra Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta yerel olarak gök gürültülü sağanak olacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve iç kesimlerde yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.