Faturam yüksek geliyor diyenler dikkat! Bunu yapan herkesin faturası yarı yarıya düşecek

Faturam yüksek geliyor diyenler dikkat! Bunu yapan herkesin faturası yarı yarıya düşecek

Art arda gelen zamlar, vatandaşların ekonomik yükünü artırırken herkes faturalarda nasıl tasarruf yapabileceğini araştırıyor.

Bu uygulamayı hayata geçiren herkesin faturası yüzde 50 oranında azalacak. Hemen bugünden itibaren uygulamaya başlayabilirsiniz.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte su faturaları, tüketim miktarına bağlı olarak artış göstermeye başladı. Faturalarını azaltmak isteyenler, bu süreçte su faturalarını düşürmek için neler yapabileceklerini araştırıyor.

Başkentte 'kademeli su faturası' teklifi tartışılıyor

Çamaşır ve bulaşık yıkarken makinenizi tam kapasiteyle, haftada sadece 2-3 gün çalıştırmaya özen gösterin. Bu sayede hem makinelerinizin ömrünü uzatır hem de su tasarrufu sağlarsınız.

Ayrıca, evinizde olabilecek su sızıntılarını mutlaka kontrol edin. Gece boyunca damlayan musluklar can sıkıcı olduğu kadar, su faturalarını da artırabilir.

Meme kanserine farkındalık için 'pembe' elektrik faturası

Sıhhi tesisatınızın düzgün çalıştığından emin olduktan sonra, düzenli olarak musluklarınızı kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin.

Uzun duşlar almak birçok kişi için keyifli olabilir, ancak duş sürenizi 5-6 dakika ile sınırlamak su faturanızda olumlu bir etki yaratacaktır.

Diş fırçalarken, el yıkarken veya yüzünüzü yıkarken suyu açık bırakmamaya dikkat edin. Bu günlük alışkanlıklarınız, musluğun dakikada ortalama 2 galon su harcadığı düşünülürse, zamanla büyük bir su israfına yol açabilir.

Su faturalarında artık o ücret ödenmeyecek: Tüm aboneleri ilgilendiriyor 4

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.