Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırdı ‘Piyasalarda son durum’

Dolar ve Euro rekor üstüne rekor kırdı ‘Piyasalarda son durum’

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik tarihi rekor imza atıyor.

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 33,56 seviyesinden tepki alarak 33,70'e yükselen Dolar/TL, yeni haftada da yatay bir seyir izliyor. Euro/TL ise haftanın ilk işlem gününde rekor tazeleyerek 37,23 seviyesine ulaştı.

Küresel piyasalardaki gelişmeler ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı beklentisi, döviz kurlarındaki hareketliliği belirleyen en önemli faktörler arasında yer alıyor. Piyasalar, TCMB'nin faizleri sabit bırakıp bırakmayacağını merakla bekliyor.

DOLAR VE EURO REKOR KIRDI

Dolar/TL, geçtiğimiz hafta sert bir yükseliş göstererek yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Ancak yeni haftada bu yükselişin devam edeceği konusunda kesin bir öngörü bulunmuyor. Piyasalar, TCMB'nin vereceği kararın ardından yeni bir yön belirleyebilir. Euro/TL ise haftanın ilk işlem gününde de yükseliş trendini sürdürdü. Küresel piyasalardaki gelişmeler ve doların zayıflaması, Euro'nun değer kazanmasına neden oldu.

dolar-3.jpg

PİYASA POWEL’IN KONUŞMASINA ODAKLANDI

Piyasalar, TCMB'nin bu hafta yapacağı faiz kararını yakından takip ediyor. Merkez Bankası'nın faizleri sabit bırakması bekleniyor. Ancak, enflasyon rakamlarındaki gelişmeler ve küresel piyasalardaki belirsizlikler, TCMB'nin kararını etkileyebilir.

dolar-tl.jpg

ABD'de Fed Başkanı Powell'ın konuşmaları ve Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları da döviz kurlarını etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor. Bu gelişmeler, küresel piyasalarda belirsizlik yaratabilir ve döviz kurlarında dalgalanmalara neden olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.