Dünyanın en büyük ikinci elması bulundu ‘Değeri paha biçilemiyor'

Dünyanın en büyük ikinci elması bulundu ‘Değeri paha biçilemiyor'

2 bin 492 karatlık elmas, ağırlığıyla dikkatleri üzerine topladı.

Afrika'nın elmas zengini ülkesi Botsvana'da, madencilik tarihinde yerini alacak bir keşif yapıldı. Karove Elmas Madeni'nde bulunan 2 bin 492 karatlık elmas, ağırlığıyla tüm dünyayı şaşırttı. Yaklaşık 499 gram ağırlığındaki bu devasa taş, Kanadalı Lucara Diamond şirketi tarafından çıkarıldı.

OLAĞANÜSTÜ BİR KEŞİF

Lucara Diamond yetkilileri, X-ışını teknolojisi sayesinde hasarsız bir şekilde çıkarılan elmasın "olağanüstü ve yüksek kalitede" olduğunu belirtti. Şirketin CEO'su William Lamb, bu kadar büyük ve değerli bir elması buldukları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade etti.

640xauto-18.webp

DÜNYA LİDERİ İLK GÖRENLERDEN OLACAK

Bu eşsiz elmas, Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi tarafından ilk olarak görülecek. Daha sonra dünya genelinde tanıtılması bekleniyor.

640xauto-16.webp

DÜNYANIN EN BÜYÜK İKİNCİ ELMASI

2 bin 492 karatlık bu elmas, 1905 yılında Güney Afrika'da bulunan 3 bin 106 karatlık Cullinan Elması'ndan sonraki en büyük ikinci elmas olarak kayıtlara geçti. Karove Madeni daha önce de 1000 karatın üzerinde dört elmas çıkarmış olmasıyla dikkat çekiyor. 2019'da bulunan 1758 karatlık Sewelo Elması ve 2017'de bulunan 1111 karatlık Lesedi La Rona elması da bu madenden çıkarılmıştı. Lesedi La Rona elması, İngiliz bir kuyumcu tarafından 53 milyon dolara satın alınmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.