Dünyanın en hızlı treni geliyor! 1200 km 1.5 saate düşecek

Dünyanın en hızlı treni geliyor! 1200 km 1.5 saate düşecek

Dünyanın en hızlı treni test aşamasında başarı sağladı. Bu sayede 1.200 km 1.5 saate kadar düşecek.

Çin, ulaşım ve enerji alanında sınırları zorlamaya devam ediyor. Ülke, deneysel ultra yüksek hızlı tren projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktı. China Aerospace Science and Industry Corporation Limited (CASIC) ve Shanxi tarafından ortaklaşa geliştirilen yeni nesil ultra yüksek hızlı (UHS) maglev ulaşım sisteminde, deneme testlerinin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

hz2.webp

Çin'de geliştirilen UHS düşük vakumlu tüp manyetik levitasyon sisteminde, tam boyutlu deneme projesi öncesi testler başarıyla gerçekleştirildi. Testler, düşük vakumlu bir ortamda 2 kilometre uzunluğundaki boru hattında süper iletken bir maglev aracı ile yapıldı. Raporlara göre, tren önceden belirlenen eğriye uygun olarak kontrollü seyir, dengeli süspansiyon ve güvenli durma konusunda başarılı oldu.

hz.webp

1 SAATTE 1.000 KM

Testlerin sonuçları, aracın maksimum hızının ve süspansiyon yüksekliğinin önceden belirlenen değerlerle uyumlu olduğunu gösterdi. Çin, UHS maglev ulaşım sisteminin inşasına 2022 yılında başlamıştı.

Bu sistem, havacılık ve uzay teknolojilerini kara demiryolu taşımacılığı teknolojisiyle birleştirerek saatte 1000 kilometre hız hedefliyor. Gelecekte, sistemin Çin’in megakent kümeleri arasında ulaşım için kullanılması planlanıyor. Başarıya ulaşıldığında, Pekin ile Şanghay arasındaki yolculuk süresi (yaklaşık 1200 km) sadece bir buçuk saate düşürülebilir.

www-donanimhaber.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.