Dünyanın en tehlikeli yiyeceği belli oldu! Her bir lokması zehir saçıyor

Dünyanın en tehlikeli yiyeceği belli oldu! Her bir lokması zehir saçıyor

Birçok yemeğin vazgeçilmezi haline gelen o yiyecek aslında zehir saçıyor.

Yemeklerin lezzetini ve besin değerini artırmak için sıklıkla kullanılan et ve tavuk suları, pek çok kişi için mutfağın vazgeçilmezlerinden biri haline gelmişti. Ancak, bu sağlıklı ve lezzetli alternatiflerin yerine, birçok kişi bulyonları tercih etmektedir. Bulyonların sağlık açısından ciddi tehditler oluşturabileceği uzmanlar tarafından sıkça ifade ediliyor.

dado-vegetale1.webpBulyonlar içerdikleri Mono sodyum glutamat (MSG) adlı zararlı madde nedeniyle sağlık riski taşımaktadır. Bu madde, genellikle "Çin tuzu" olarak bilinir ve uzmanlar tarafından tehlikeli olarak kabul edilir. MSG'nin vücuda zararları oldukça ciddidir ve düzenli tüketildiğinde çeşitli hastalıklara yol açabilir. "Çin Restoranı Sendromu" olarak adlandırılan toplu reaksiyonlar, bulyonların içerdiği kimyasalların vücuda verdiği zararın bir göstergesidir. Bu reaksiyonlar arasında anormal kalp atışları, nefes almada güçlük, beyin sisi gibi belirtiler bulunur ve hatta Alzheimer gibi ciddi hastalıklara neden olabilir.

1ea051cafc15af0819ec42b1c70a37f8.jpgBulyonların içerdiği MSG, merkezi sinir sistemine zarar vererek Alzheimer, Parkinson, Epilepsi (sara) ve Huntington gibi hastalıklara yol açabilir. Ayrıca, bulyonların aşırı tüketimi obezite, pankreas hasarı, insülin artışı gibi sağlık sorunlarına da neden olabilir. Hamilelik döneminde MSG içeren gıdaların tüketilmesi ise özellikle sakıncalıdır çünkü bu maddeler plasentayı geçerek bebeğe zarar verebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.