SGK yeni listeyi açıkladı! Raporlu ilaçlar için yeni dönem başladı

SGK yeni listeyi açıkladı! Raporlu ilaçlar için yeni dönem başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Raporlu ilaç yazdıran hastalar için önemli bir değişik yapıldığını sosyal medya hesabı (X) üzerinden duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz dönemde Aile hekimlerinin raporla reçete yazabileceğini duyurmuştu. O ilaçların sayısı arttırıldı ve 1858'e çıkartıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, vatandaşların SMS yoluyla ilaçlar hakkında bilgilendirileceğine de vurgu yaptı.

Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı yeni düzenlemeye göre, artık aile hekimleri raporla ilaç yazma yetkisine sahip olacak. Bu sayede düzenli olarak ilaç kullanan hastaların hastaneye gitmesine gerek kalmayacak. Bakan Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasını paylaşarak, ''Aile hekimlerinin raporlu reçete edebileceği ilaç sayısının 1858' e çıkardık.'' dedi. SGK ilaçların listesini yayımladı.

Işıkhan X hesabından yaptığı paylaşımda, "Raporlu hastalarımızın ilaca erişimini kolaylaştırmak için yeni bir uygulamayı hayata geçiriyoruz. Aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1.858’e çıkardık. Sosyal Güvenlik Kurumumuz’un vatandaşlarımıza atacağı SMS’ler ile hangi ilaçların bu kapsama dahil olacağını bilgilendireceğiz." ifadesini kullandı.

dfgadfh.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.