Düşen nüfusa hükümetten jet çözüm! Flört uygulaması geliştirdi

Düşen nüfusa hükümetten jet çözüm! Flört uygulaması geliştirdi

Hükümetten azalan nüfus için ilginç çözüm. Flört uygulaması geliştirildi.

Son zamanlarda doğum oranlarının düşmesi ve yaşlı nüfusun artması, genç nüfusun azalmasına ve bunun da ekonomi ile insanlığın devamı açısından sorunlara yol açabileceğine dair birçok uyarı yapılıyor.

Bu sorunla mücadele eden ülkelerden biri de Japonya'dır. Tokyo Büyükşehir Hükümeti, hızla düşen doğum oranına karşı önlem almak amacıyla bu yaz bir flört uygulaması yayınlayacak.

Bir hükümet yetkilisi tarafından yapılan açıklamaya göre, bu uygulamanın amacı ülkenin azalan nüfusunu daha da azaltmamak. Kent sakinlerini evliliğe ve aile kurmaya teşvik etmeyi amaçlayan bu girişimin bir parçası olan uygulama, bazı kurallarla birlikte kullanılacak.

Flört uygulamasına katılmak isteyenler, titiz bir doğrulama sürecinden geçecekler. Yasal olarak bekar olduklarını kanıtlayan belgeleri sunmaları ve evlenmeye istekli olduklarını teyit eden bir mektubu imzalamaları gerekecek.

Belediyelerin sıklıkla çöpçatanlık etkinlikleri düzenlediği Japonya'da, ayrıca uygulamayı kullanacak kişilerin yıllık maaşlarını da bildirmeleri istenecek.

Tokyo hükümetinden bir yetkili, "Evlenmek isteyen insanların yüzde 70'inin flört uygulamalarını kullanmadığını tespit ettik, onları birer eş bulabilmeleri için bu uygulamayı kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.