İslam Memiş kimsenin bilmediği altın tüyosunu verdi! Canlı yayında uygulamalı olarak açıkladı

İslam Memiş kimsenin bilmediği altın tüyosunu verdi! Canlı yayında uygulamalı olarak açıkladı

Finans ve yatırım uzmanı İslam Memiş, katıldığı canlı yayında kimsenin bilmediği ancak çok işe yarayacak olan o kritik konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Şu anda yaşanan altın fiyatlarındaki düşüş, yatırımcıları “Altın almalı mıyız?” sorusunu sormaya iterken, finans ve yatırım uzmanı İslam Memiş, katıldığı bir canlı yayında konuyla alakalı çok ktirik açıklamalarda bulundu.

slam1.jpg

İslam Memiş, özellikle yaz aylarının da gelmesiyle başlayan düğün sezonunda artan sahte altın satışlarına dikkat çekti.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen satışlarda, gerçek altın görünümünde gümüş veya bakır içerikli sahte altınların piyasaya sürüldüğünü dile getirdi.

Vatandaşların bu sahtekarlığı çıplak gözle ayırt etmesinin neredeyse imkansız olduğunu vutgulayan İslam Memiş, canlı yayın sırasında gerçekleştirdiği altın testiyle sahte altınların nasıl anlaşılabileceğini tüm vatandaşlara göstermiş oldu.

islam2.jpg

İslam Memiş, mihenk taşına sürtülen altının, 22 ayar suyu ile test edildiğinde hemen silinmemesi gerektiğini ifade etti. Ancak, vatandaşların bu testi yapma imkanının olmadığını ve dolandırıldıklarını genellikle geç fark ettiklerini söyledi.

slam3.jpg

Memiş, tüketicilerin korunması adına yasal düzenlemelerin şart olduğunu ve bu tür dolandırıcılıkların önüne geçilmesi gerektiğini dile getirirken, yatırımcılara da sahte altın konusunda uyanık olmaları ve güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmaları tavsiyesinde bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.