Ne altın ne Dolar ne de Euro! Parasını yatıranı zengin edecek yatırım aracı belli oldu

Ne altın ne Dolar ne de Euro! Parasını yatıranı zengin edecek yatırım aracı belli oldu

Altın ve gümüş tahminleri konusunda bir numara olan İsviçre Merkez Bankası (UBS) gümüşe yatırım yapanlarla ilgili flaş bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Altın ve gümüş fiyatları konusundaki hesaplamaları ile dünyanın bir numarası olan İsviçre Merkez Bankası, yatırımcıları sevinçten havalara uçuracak bir açıklama yaptı.

Picture background

İsviçre Merkez Bankası gümüş fiyatlarıyla ilgili yaptığı tahmini yukarı yönlü olarak güncelledi. UBS’ye göre, yakın bir zamanda gümüş fiyatları, altından bile daha fazla yükseleceğini öngörüyor.

UBS, Gümüş yapılan yatırımların kısa vadede altından daha fazla kazandıracağı öngörüsüyle birlikte gümüş fiyatı tahminlerini yukarı çekti.

Picture background

İsviçreli yatırım bankası, 2024 yılının sonu için gümüş fiyat hedefini yüzde 20 artırarak 36 dolar seviyesine kadar yükseltirken, ortalama fiyat beklentisini de yüzde 14 arttırarak 30,5 dolar olarak güncelledi.

Picture background

Yatırım uzmanları, “Yeni gümüş fiyatı beklentilerimiz, altına kıyasla daha iyi bir performansı yansıtıyor. Altın fiyatlarının arttığı, Fed'in politikayı gevşetmesinin beklendiği ve piyasa arz ve talep temellerinin sıkılaştığı bir ortamda gümüşün göreceli olarak iyi performans gösterecek şekilde iyi konumlandırıldığını düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundular.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.