E-devlet o hizmeti tüm vatandaşlara açtı! Artık herkes ulaşabilecek

E-devlet o hizmeti tüm vatandaşlara açtı! Artık herkes ulaşabilecek

E-devlet tüm vatandaşlara o hizmeti açma kararı aldı. Artık herkes kolayca ulaşabilecek.

e-Devlet kullanıcıları için önemli bir yenilik daha açıldı. Pek çok ebeveyn çocuklarının doğum saatini hatırlamıyor. Özellikle burçlara inanan vatandaşlar yükselen burçlarını öğrenmek için ailelerine sık sık soruyor.

Doğum saati hastane kayıtlarında önemli bir veri olarak yer alırken artık e-Devlet şifresi olanlar, CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden doğum saatlerini ücretsiz ve kolay bir şekilde öğrenebilecek.

65d5f6437554b7c7284f5fe1-e-devlet.jpg

DOĞUM SAATİNİ ÖĞRENMEK YAPILMASINI GEREKENLER

Öncelikle CİMER internet sitesine giriş yapılması gerekiyor. e-Devlet şifrenizle CİMER’in internet sitesine giriş yaptıktan soran ekranda yer alan e-Devlet ile giriş seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

e-devlet.jpg

Bu adımın ardından şifrenizi girerek sisteme giriş yapın. Ardından, bilgi edinme seçeneğini işaretleyerek ve gerçek kişi alanını seçin.

Sonrasında ileri butonuna tıklayın ve başvuru metninde doğum tarihinizi belirterek doğum saatinizi öğrenmek istediğinizi ifade eden bir yazı ekleyin.

cimer-2.jpg

Devam etmek için tekrar ileri butonuna tıkladıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nı seçin ve yasal bilgilendirme kısmını okuyup kabul emeniz gerekiyor. Son olarak ise, başvurunuzu tamamlamak için yeşil "Başvuruyu Tamamla" butonuna tıklayın.

Başvurunuzun ardından, "T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)’ ne yapmış olduğunuz başvurunuz .... sayısı ile alınmıştır. Başvurunuz ile ilgili tüm işlemleri CİMER’in internet adresinden takip edebilirsiniz." şeklinde bir onay mesajı almanızın hemen arkasında verilen başvuru numarası ile süreci takip edebilir ve doğum saatinizi öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.