21 bin TL tazminat hakkınız var! Çoğu kişinin bilmediği gerçek ortaya çıktı

21 bin TL tazminat hakkınız var! Çoğu kişinin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Özellikle son zamanlarda Türkiye'deki uçaklar çok fazla rötar yapıyor. Rötar mağduru yolcu sayısı giderek artarken, haklarınızı biliyor musunuz?

Hava yolu kullanımının her geçen gün daha da yaygınlaşmasının birçok olumlu yanı olduğu gibi, bu yoğunluk bazen olumsuz olayların yaşanmasına da neden olabiliyor.

Özellikle Türkiye’de son zamanlarda hava yolu ile seyahat etmek isteyen vatandaşlar yaşanan rötarlar nedeniyle mağdur oluyor.

Picture background

Rötar nedeniyle mağdur olan vatandaşların aslında birçok hakkı var ancak bu haklar vatandaşlar tarafından yeterince bilinmiyor.

Rötarlar, hava yolu şirketinin bir hatası nedeniyle oluştuysa, burada yolcu için bazı haklar doğuyor. Rötar durumunda yolculuların yiyecek, içecek, konaklama hatta tazminat gibi birçok hakkı bulunuyor.

Picture background

9 BİN TL’DEN 21 BİN TL’YE KADAR TAZMİNAT

Bir hava yolu firması ile seyahat etmek istediniz ve uçuşunuz 2 saatten daha az gecikecek ise bu durumda tüm yolcuların yeme içme hakkı vardır.

Picture background

Eğer rötar, 3 saati aşarsa tüm yolcuların tazminat hakkınız vardır. 1500 ile 3000 km arasındaki yolculuklarda 250 Euro'dan, 600 Euro'ya kadar tazminat hakkınız bulunuyor. 5 saat üzeri rötarlarda ise yolcu biletini iptal edebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.