Ceviz artık taneyle satılıyor! Kilosunu almak hayal oldu

Ceviz artık taneyle satılıyor! Kilosunu almak hayal oldu

Erzincan’da fiyatını yüksek bulan vatandaşlara cevizin tanesi 2 TL'den satılıyor.

Türkiye’de 2020 yılından bu yana derinleşen ekonomik kriz sonucunda enflasyon Mayıs ayı itibariyle zirve yaptı. Enflasyon nedeniyle tüm piyasada her şeyin fiyatı dudak uçuklatan rakamlara ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 seçimleri öncesinde uyguladığı “faiz sebep, enflasyon sonuç” uygulamasının başarısız olmasıyla birlikte ekonomik kriz daha derinleşmişti.

Enflasyonun yarattığı hayat pahalılığı zaman zaman alışagelmemiş uygulamaların da hayata geçirildiği görüldü. Bu kez şaşkınlık yaratan haber ise Erzincan’dan geldi. Erzincan’da yüksek ceviz fiyatları nedeniyle taneyle satış dönemi başladı.

aw256353-01.jpg

TANESİ 2 LİRADAN SATILIYOR

Besin değeri, besleyici özelliği ve lezzetiyle öne çıkan ceviz, Erzincan'da yüksek fiyatı nedeniyle tane olarak satılmaya başlandı. Erzincan Buğday Meydanı'nda köyünden getirdiği cevizleri pazarda satan bir vatandaş, kilosu 500 TL olan cevizin alıcı bulmaması üzerine, tanesini 2 TL’den satmaya başladığı öğrenildi.

Pazarda dolaşan vatandaşlar, Erzincan cevizinin özellikle Kemah cevizinin ününü bildiklerini ve bu nedenle rağbet ettiklerini belirtti. Ancak, cevizlerin tane olarak satılması karşısında şaşkınlıklarını ifade ettiler. Bir vatandaş, "Genelde ceviz kilo ile satılır ve fiyatı yüksek olduğu için az alınır. Ancak bu sefer tanesi 2 TL’den satılmaya başlandı. Satıcı, düşük alım sebebiyle böyle bir uygulama yaptı. Gerçekten şaşırdık" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.