e-Devlet üzerinden bu işlemi yapmak mümkün değil! İletişim Başkanlığı'ndan flaş açıklama

e-Devlet üzerinden bu işlemi yapmak mümkün değil! İletişim Başkanlığı'ndan flaş açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, akrabaların e-Devlet üzerinden gerçekleştirilen bir işlemle akrabalıktan çıkarılabileceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), resmi X hesabı üzerinden yaptığı bir açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan “Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz” iddiasının gerçeği yansıtmadığını resmen açıkladı.

Picture background

DMM, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan bu bilgiyi resmen yalanladı.

Resim

DDM resmi X hesabından konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz." iddiası doğru değildir. Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.