O iller için acil alarm! 25 Haziran 16.00'a kadar sürecek

O iller için acil alarm! 25 Haziran 16.00'a kadar sürecek

Meteoroloji o iller için acil alarm verdi. Özellikle 25 Haziran 11.00-16.00 saatlerine kadar dışarıya çıkmayın.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ardı ardına yaptığı açıklamalarda, sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtti ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Son günlerde artan sıcak hava dalgası, vatandaşların günlük planlarını da etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) bugün yaptığı açıklamaya göre, sıcaklıkların önümüzdeki 3-4 gün boyunca yüksek seyredeceği belirtiliyor. Bu nedenle, vatandaşların dışarı çıkarken dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

MGM, resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyredeceğinin beklendiğini duyurdu. Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan kişilerin ekstra önlem alması gerektiği belirtildi.

METEOROLOJİ O İLLERE ALARM VERDİ

MGM, ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı bulutlu olacağını, Osmaniye ve Rize çevreleri, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimleri, Artvin kıyıları, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii ile Kahramanmaraş'ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini, diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava şartlarının hakim olacağını tahmin ettiklerini belirtti.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR BİLGİSİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirterek önemli uyarılarda bulundu. MGM, "Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor" dedi. Ayrıca, rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında ise güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği; Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve yüksek kesimlerde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesinin beklendiği ifade edildi.

16.00'A KADAR SÜRECEK

Sıcaklıkların önümüzdeki 4-5 gün boyunca devam edeceği ve ilerleyen günlerde sıcak havanın yerini yağışlı havaya bırakabileceği belirtildi. MGM, özellikle 11.00 - 16.00 saatleri arasında dışarı çıkacak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.