Ekmeğe okkalı zam ‘Bugün itibariyle başladı’

Ekmeğe okkalı zam ‘Bugün itibariyle başladı’

Zam furyası hız kesmeden devam ederken ekmeğe yine zam geldi.

Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle A’da Z’ye tüm ürünlere zam gelmeye devam ediyor. Enflasyonun yarattığı hayat pahalılığı vatandaşın boğazını sıkarken Mayıs ayı itibariyle enflasyon zirve yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Mayıs ayında enflasyon aylık yüzde 3,37 artarken yıllık ise yüzde 75,45 olarak yansıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun Mayıs ayı itibariyle zirve yaptığını ve bundan düşüş yaşanacağını söyledi.

O İLDE EKMEĞE ZAM

Zirve yapan enflasyonla beraber zam furyası Türkiye’de her alanda kendini hissettirmeye devam ediyor. Bu kez zam haber ise Erzincan'dan geldi. Erzincan ekmek fiyatlarına zam yapılma kararı alındı.

aw219298-01.jpg

Erzincan'da ekmek fiyatlarına yeni bir zam gelirken hayat pahalılığı endişeleri artırmaya devam ediyor. Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Erzincan Fırıncılar Odası Başkanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, Ocak ayında 8 TL'ye olan 200 gram ekmeğin fiyatı bir kez daha artırılarak 9 TL yükseltildi.

Ayrıca yeni zam ile birlikte 320 gram Mercan ekmeğinin fiyatı da 15 TL'ye çıkarken, vatandaşların daha büyük boyutlardaki ekmeği almak için normal ekmeğin neredeyse iki katı fazlası para ödeyecek.

Alınan zam kararı bugünden itibaren Erzincan’da uygulanmaya başlayacak. Simit, poğaça gibi diğer fırın ürünlerin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yapılmadığı bildirildi.

o-ilde-ekmek-fiyatlarina-buyuk-zam-yarindan-itibaren-bu-fiyata-satilacak-327626149.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.