Ulaşıma yine zam! A’dan Z’ye tüm taşıtlarda geçerli olacak

Ulaşıma yine zam! A’dan Z’ye tüm taşıtlarda geçerli olacak

Ulaşımda tüm taşıtlarda geçerli olacak zam geldi. Ücretler belli oldu.

Türkiye enflasyonla beraber artan akaryakıt fiyatları hem aracı olanları, hem de olmayanları etkilemeye devam ediyor.

Rusya – Ukrayna savaşı nedeniyle enerji krizi yaşanmış ve bu gelişme akaryakıt fiyatlarına yansımıştı. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş henüz bitmemişken Orta Doğu’da yaşanan gerilim doğrudan akaryakıt fiyatlarını da etkiledi.

Özellikle Türkiye’de bu artış etkili olurken enflasyonla birlikte benzin fiyatları rekor üstüne rekor kırdı.

akaryakit-t5la-cover.png

Araç sahiplerinin ceplerini yakan bu artış ayrıca ulaşım hizmetlerine de yansıdı. Türkiye genelinde belediyeler ve bağlı firmalar A’dan Z’ye tüm ulaşıma zam yaptı. Gelen zamlar özellikle tek maaş ile geçinenleri dar boğaza soktu.

Bu gelişmelerin ardından iddiaya göre Konya'da ulaşıma zam geleceği ifade edildi! Söz konusu iddiaya göre Konya’da toplu ulaşıma yüzde 50’ye yakın zam geldi.

İddiaya göre toplu ulaşıma gelen zam şu şekilde; İndirimli 4 TL'den 5 TL’ye, Tam 8,50 TL'den 13,00 TL’ye yükselecek. Abonman fiyatlarının da değişmeyeceği konuşuluyor.

konyanin-toplu-ulasim-filosuna-15-yeni-otobus-daha-katildi.webp

TAKSİ VE MİDİBÜSLERE ZAM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, minibüs ve taksi ücretlerine zam yapıldığını açıklamıştı.

Karabacak, 15 Ağustos 2023 tarihinde almış olunan şehir içi minibüs ve taksi ücret düzenlemesinden 10 ay sonra akaryakıt, amortisman ve işletme maliyetlerine gelen artışlar nedeniyle ulaşım ücretlerine zam yaptıklarını açıkladı.

konyada-ulasima-zam-konya-ulasim-ucretleri-ne-kadar-oldu-konya-ulasim-ucretleri-konya-ulasim-ucretleri-tarifesi-2miq.webp

Alınan kararla birlikte minibüs indi- bindi ücretimiz 15 TL, mesafesine göre 18 - 20 TL, taksi ücretlerinde taksimetre açılışı ise 30 TL, kilometre ücreti 30 TL, kısa mesafe indi-bindi ücreti 100 TL olarak belirlendiği açıklandı. Karabacak’ın aktardığı zamlı tarife 10 Haziran 2024 Pazartesi gününden itibaren uygulanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.