Para basan halka arz hissesine yasak getirildi: Değeri 3 katına çıktı

Para basan halka arz hissesine yasak getirildi: Değeri 3 katına çıktı

Borsa İstanbul’da işlem gören 1’i halka arz olmak üzere 2 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

Borsa İstanbul tarafından borsada işlem gören 1'i halka arz olmak üzere 2 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa.jpg

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında geçtiğimiz haftalarda talep toplayarak halka arz olan Altınay Savunma Teknolojileri (ALTNY) hisseleri hakkında brüt takas tedbiri ve Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık (HURGZ) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı kararı alındı. Borsada iki hisse hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 3 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca ALTNY hisseleri hakkında daha önce kredili işlem yasağı kararı brüt takas tedbirinin uygulandığı süre zarfında devam edecek.

ALTNY HİSSELERİ BÜYÜK KAZANDIRDI

Borsa İstanbul’da 8-9 ve 10 Mayıs tarihlerinde 32 TL’den talep toplayarak halka arz olan ALTNY hisseleri yatırımcısına büyük kazandırdı. Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da 16 Mayıs tarihinde işlem görmeye başlayan ALTNY hisseleri yüzde 200 değer kazanarak haftanın ilk işlem gününü 96,65 TL seviyesinden tamamladı. Yatırımcılar tedbir kararı sonrası ALTNY hisselerinin nasıl bir tepki vereceğini merak ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.